De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Download: Dropbox met Material Design nu voor iedereen

Gijs Ettes
23 juni 2015, 9:11
2 min leestijd
Download: Dropbox met Material Design nu voor iedereen

Enkele weken geleden werd de Dropbox-app met Material Design al beschikbaar voor gebruikers van de bètaversie, maar nu is deze voor iedereen te downloaden. Versie 3.0 oogt een stuk strakker en frisser, en is qua design meer in lijn met Android Lollipop.

Lees verder na de advertentie.

Maak kennis met het nieuwe Dropbox design

Het aangepaste Dropbox design is, op enkele bugfixes na, de grootste vernieuwing die de update brengt. Dat neemt echter niet weg dat de verandering aanzienlijk is. Weg zijn de knoppen boven in beeld en de lelijke grijze balk die verschijnt als je lang op een bestand drukt. In plaats daarvan zijn de belangrijkste functies (Bestanden, Foto’s, Favorieten, Meldingen en de instellingen) te vinden in het hamburgermenu dat is te benaderen door  de optieknop rechtsboven te drukken.

De blauwe bovenbalk is verder voorzien van  de zoekfunctie, deelknop en een pictogram dat je opties laat regelen die betrekking hebben op de Dropbox-map waar je je bevindt. Bij dat laatste kun je denken aan het sorteren, vernieuwen of verwijderen van de map. Ook kun je snel een link naar de map delen en anderen uitnodigen om er samen in te werken.

Een andere vernieuwing die direct in het oog springt, is de blauwe actieknop rechtsonder. Hierop kun je drukken om een nieuwe map of tekstbestand aan  te maken, bestanden (van een computer) toe te voegen of foto’s te schieten  met de camera van je Android-toestel. De indeling van Dropbox is  net wat logischer, zodat je gemakkelijker je weg vindt in de app.

Dropbox 3.0 downloaden

Versie 3.0 van Dropbox wordt binnenkort uitgerold in Google Play, maar is ook al handmatig via deze link te downloaden. Voor installatie moet je dan wel even de functie ‘Onbekende bronnen’ via ‘Instellingen > Beveiliging’ inschakelen. Dropbox vereist Android 4.0.3 of hoger en neemt iets minder dan 70MB in op je smartphone of tablet.

Download Dropbox in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu