Dropbox-update maakt samenwerken met collega’s makkelijker

Michel van 't Klaphek
23 mei 2018, 13:11
2 min leestijd
Dropbox-update maakt samenwerken met collega’s makkelijker

De Dropbox-app voor Android is vernieuwd. Voortaan wordt samenwerken met anderen makkelijker, en zie je bijvoorbeeld in één oogopslag wie jouw bestanden heeft bekeken en aangepast. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Samenwerken met collega’s makkelijker dankzij Dropbox-update

Dropbox wil samenwerken met collega’s zo gemakkelijk mogelijk maken, zo schrijft het bedrijf in haar persbericht. Daarom heeft men de Android-app op de nodige fronten verbeterd.

1. Overzicht

Ten eerste kun je in het nieuw toegevoegde activiteitenscherm zien waar al je collega’s mee bezig zijn. In een oogopslag wordt duidelijk wie welk bestand, zoals een document, heeft aangepast. Gebruikers met een Dropbox Business Advanced-abonnement (of Enterprise) kunnen zelfs zien wie het bestand heeft geopend.

De functie is vooral handig voor grote teams waarin meerdere mensen aan een bestand werken. Onderling gaan bellen en mailen om de actuele stand van zaken te checken, is zo niet meer nodig.

2. Feedback geven

Ook wordt het makkelijker om feedback te geven. Wanneer je voortaan de preview van een bestand opent, zie je aan de onderkant een chatvenster verschijnen. Hierin kun je praten met collega’s en bijvoorbeeld opmerkingen achterlaten op elkaars werk.

Wanneer een collega verder gaat werken aan een bestand dat jij hebt aangemaakt, hoef je zo niet langer een mailtje te sturen met aanwijzingen. Ook kun je hier aangeven wie het bestand mag openen, en wie niet.

3. Thuisscherm met belangrijke informatie

Ten derde is er een nieuw thuisscherm aan de app toegevoegd. Hier kun je bijvoorbeeld belangrijke bestanden of projecten vastpinnen en de meest recente activiteiten inzien. Het thuisscherm kan op twee manieren weergeven worden: een kale versie en een meer opgefleurde variant. Bij de laatste optie zie je bijvoorbeeld in een klein venster hoe foto’s eruitzien.

Dropbox downloaden

De update rolt gefaseerd uit voor alle Android-smartphones en tablets. Dat houdt in dat het enkele weken kan duren voordat jij hem binnen krijgt. Via onderstaande link installeer je de Dropbox-app op je Android.

Dropbox downloaden in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu