Dropbox synchroniseert selectief met Android

Redactie
28 mei 2010, 16:28
1 min leestijd
Dropbox synchroniseert selectief met Android
dropbox selectief

Dropbox experimenteert met selectieve synchronisatie van mappen. Tot nu toe hanteerde Dropbox een alles-of-niets-benadering: alle bestanden werden met je Android-toestel gesynchroniseerd. Vanaf nu is dat opgelost, al heb je er wel de experimentele build 0.8.64 voor nodig. Je drukt op de knop ‘Selective Sync’ op het nieuwe tabblad ‘Advanced’ en geeft aan welke folders je wel en niet wilt synchroniseren. Dropbox is een online opslagruimte waarbij je bestanden en mappen online beschikbaar kan maken.

Zo heb je op je Android-toestel toegang tot grote bestanden, die je normaal gesproken niet zo makkelijk meeneemt. Bij de eerste keer gebruik moet je even wachten totdat Dropbox alle bestanden in je account heeft geïndexeerd. Pas daarna is de optie ‘Selective Sync’ beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dropbox is te gebruiken op Windows, Mac en Linux en is een veelzijdige dienst, ook wat Android betreft. Behalve de officiële Dropbox-applicatie zijn er meerdere apps die een koppeling met je online Dropbox-opslagruimte kunnen maken. Een paar voorbeelden: Dropboxify, Droidbox Free, Audiobox en Moozone.

Downloaden via de Android-browser: Dropbox (gratis)

selective sync
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu