Dropbox update lost problemen met camera-uploads op

Redactie
22 januari 2014, 11:00
2 min leestijd
Dropbox update lost problemen met camera-uploads op
dropbox

De laatste Dropbox update lost een belangrijk probleem op waar Android 4.4.2 gebruikers last van hadden: de dienst wilde niet meer automatisch foto’s uploaden en daarmee werkte de back-up-functie niet meer.

Op de één of andere manier wilde de dienst niet meer goed werken, waardoor gebruikers de keuze hadden om alle foto’s handmatig te uploaden of een andere dienst te gebruiken. De oorzaak van het probleem blijft vooralsnog onbekend. Dropbox werkt met oudere Android-versies, zoals Android 4.3 of Android 4.2, gewoon naar behoren.

Dropbox beschikt al een geruime tijd over een speciale back-up-functie die foto’s en video’s automatisch naar de clouddienst uploadt. Dit wordt op de achtergrond uitgevoerd, waardoor al je foto’s en video’s altijd veilig extern zijn opgeslagen. Dropbox-gebruikers hebben eveneens de mogelijkheid om de automatische back-up-functie alleen in te schakelen als de smartphone met wifi is verbonden, om zo je mobiele databundel te sparen.

Lees verder na de advertentie.

Door de laatste Dropbox update wordt het ook mogelijk om in te stellen dat alleen foto’s via de automatische back-up-functie worden geüpload. Handig voor degenen die graag hun foto’s back-uppen middels de mobiele dataconnectie – daar waar video’s nog veelal te groot voor zijn.

Dropbox in het kort

dropbox update

Dropbox is een cloud-based opslagdienst. Je kunt Dropbox als een soort van online usb-stick zien, die je via je computer, tablet en telefoon kunt bereiken. Je krijgt standaard 2GB gratis en kunt de opslagruimte tegen een maandelijks tarief verhogen. Al je opgeslagen documenten, foto`s en andere bestanden zijn via je smartphone te bekijken, aan te passen en te verwijderen.

Het werkt on-the-fly: zodra je iets via je Android-toestel op je Dropbox verwijdert, wordt dat op je computer en laptop ook aangepast. Een andere handige optie is het automatisch uploaden van foto`s. Als je via Wi-Fi bent verbonden, uploadt de app automatisch al je geschoten foto`s naar Dropbox.

Laatste nieuws over Dropbox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu