De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Drupe: nieuwe app gaat slim om met je contacten

Wouter Nijsen
29 maart 2015, 12:54
2 min leestijd
Drupe: nieuwe app gaat slim om met je contacten

De Android-app Drupe  plaatst vier puntjes aan de zijkant van het scherm, waarmee je sneller je contacten bereikt. Dit scheelt je volgens de makers van de app veel tijd en moeite.

Lees verder na de advertentie.

Sneller bij je contacten met Drupe

Wanneer je iemand bijvoorbeeld een berichtje op Facebook wilt sturen, dien je meerdere stappen te doorlopen. Zo moet je eerst je smartphone ontgrendelen, de applicatie zoeken en openen, de betreffende persoon selecteren, om vervolgens eindelijk het berichtje te tikken en verzenden. Dit kan veel sneller, zo dachten de ontwikkelaars van Drupe, een nieuwe applicatie die een aantal dagen geleden in Google Play verscheen.

Drupe laat je contacten oproepen met slechts twee veegbewegingen. De app `drijft` als het ware over Android en plaatst vier puntjes aan de zijkant van het scherm. Wanneer je over deze puntjes veegt, zie je aan de linkerzijde je favoriete contacten en aan de rechterzijde de mogelijkheden om hen te bereiken.

De app werkt met WhatsApp en Facebook, maar bijvoorbeeld ook met de telefoon- en email-app. Het enige wat je hoeft te doen is een contact naar een app slepen, waarna je hem of haar gelijk een berichtje stuurt of belt.

Drupe is voortdurend  te gebruiken. Het maakt dus niet uit als je je Android hebt vergrendeld of met een andere app bezig bent; de vier puntjes staan er altijd. Een andere toffe functie van Drupe is de mogelijkheid om vanuit de applicatie groepen aan te maken, zodat je gelijk een groepsgesprek start  of meerdere personen een e-mail stuurt.

Drupe voor Android downloaden

Drupe is zeker het proberen waard. Via de onderstaande link kun je de app downloaden. Zorg wel dat je beschikt over Android 4.1 of nieuwer.

Download Drupe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu