Dubsmash: playback-app grote hit in Google Play en App Store

Gijs Ettes
24 november 2014, 16:55
1 min leestijd
Dubsmash: playback-app grote hit in Google Play en App Store

De geinige app Dubsmash is in een paar dagen uitgegroeid tot een hit in Google Play en de App Store. Met de app kun je geinige filmpjes maken waarin je beroemde stemmen en liedjes playbackt.

Lees verder na de advertentie.

Playbacken tot je een ons weegt

Dubsmash biedt een enorm aanbod aan geluidsfragmenten die je met de frontcamera van je Android-toestel kunt playbacken. Dat heeft al geleid tot een flink aantal YouTube-video’s met veel hilariteit. Bij het openen van de app zie je een lijst met mapjes en audiobestanden. Je kunt kiezen uit categorieën als videogames, jeugdsentiment, kantoor en internetgekkies. Ook populaire Nederlandse quotes en memes zijn beschikbaar. Na het kiezen van een thema krijg je een rits audiofragmenten die je kunt beluisteren en kiezen voor je opname.

Heb je de tekst en het fragment uit je hoofd geleerd, dan kun je er desgewenst nog rekwisieten bij pakken om de scène op te leuken. Of zorg voor een medespeler en een originele locatie om je Dubsmash op te nemen. Is dat gelukt, dan heb je de mogelijkheid om het filmpje te delen via WhatsApp of Facebook Messenger of het te bewaren in je galerij. Heel ingewikkeld of uitgebreid is Dubsmash dus niet, maar vermakelijk is de app zeker!

Dubsmash downloaden

Via de link hieronder kun je de Dubsmash Android-app downloaden. Hij is helemaal gratis, vereist Android 4.1+ en tenminste 30MB aan vrije opslagruimte. Er is tevens een Dubsmash iPhone-versie met dezelfde functionaliteit beschikbaar.

Download Dubsmash in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu