Download: Duo nu beschikbaar in de Nederlandse Play Store

Wouter Nijsen
19 augustus 2016, 8:54
2 min leestijd
Download: Duo nu beschikbaar in de Nederlandse Play Store

Duo is vanaf vandaag te downloaden in de Nederlandse Play Store, waar je eerder een apk-bestand moest downloaden om de videobel-app te kunnen gebruiken. De app is helemaal gratis voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Duo downloaden in de Play Store

Google maakte eerder deze week bekend dat Duo, een nieuwe app die de concurrentie moet aangaan met Apples FaceTime, binnen enkele dagen wereldwijd beschikbaar is. In Nederland moesten we nog even wachten en was het alleen mogelijk om je vooraf te registreren voor de videobel-app. Nu staat de applicatie ook in de Play Store, waardoor iedereen er nu mee aan de slag kan. De afgelopen dagen was Duo al wel te gebruiken door handmatig het apk-bestand te downloaden en installeren, waarbij de sms-verificatie wel gewoon in Nederland werkte.

Het is duidelijk dat Google met Duo heeft geprobeerd het zo simpel mogelijk heeft gehouden. Je hebt geen Google-account nodig om de app te gebruiken en je hoeft slechts een contactpersoon aan te tikken om verbinding te maken. Een unieke feature van Duo is ‘Aankloppen’ (of Knock Knock), die ervoor zorgt dat je de persoon al te zien krijgt terwijl hij of zij belt. Je ziet je gesprekspartner dus al voordat je opneemt.

Verder is Duo voorzien van end-to-end-encryptie, waardoor gesprekken goed zijn beveiligd. Zoals je in onze Duo review kunt lezen, zijn we positief over de nieuwe videobel-app. “Onze eerste indruk van Googles Duo is erg positief. De app doet precies wat je ervan verwacht, en is dankzij het simpele design ook aan te raden aan mensen die wat minder met apps en hun smartphones bezig zijn. Erg belangrijk natuurlijk, want dat zal er uiteindelijk voor zorgen dat je Duo gaat verkiezen boven concurrenten als Skype.”

Via onderstaande link kun je Duo in de Play Store downloaden. De app is als gezegd helemaal gratis en werkt op alle apparaten met Android 4.1 of hoger, wat betekent dat bijna iedereen de app kan binnenhalen.

Download Duo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu