De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Duolingo Clubs maakt taal-app een stuk socialer

Erwin Vogelaar
29 december 2016, 19:08
2 min leestijd
Duolingo Clubs maakt taal-app een stuk socialer

De populaire taalleer-app Duolingo heeft een sociale update gekregen. Neem het op tegen je vrienden in de Duolingo Clubs.

Lees verder na de advertentie.

Duolingo Clubs

Heb je jouw goede voornemens voor 2017 al op een rijtje staan? Mogelijk staat daar tussen dat je komend jaar een nieuwe taal wil leren. Dat komt dan goed uit, want de populairste taalleer-app Duolingo heeft een update gekregen. De app is hierdoor een stuk socialer geworden. Met de nieuwe Duolingo Clubs kun je een vriendengroepje oprichten en het tegen elkaar opnemen in de app. Wie leert er het snelst? Deze Clubs zijn te vergelijken met een vriendenclubje in een fitness-app, waarbij je elkaar probeert te overtreffen. In dit geval meer mentaal dan fysiek dus.

duolingo clubs

Volgens Duolingo CEO Luis von Ahn is het leren van een taal inherent een sociale bezigheid. Dit komt omdat het moeilijkste onderdeel van het leren van een taal, het gemotiveerd blijven is. Door familie en vrienden bij elkaar te zetten rond een zelfde doel, zouden gebruikers hun doelen sneller moeten kunnen bereiken.

Je kunt zelf een Club oprichten of jezelf bij eentje toevoegen. Dit werkt via code’s. Als je een Club opricht kun je anderen uitnodigen door ze een code te geven. Je kunt de Club een naam en een badge geven. Krijg je een code van iemand anders, dan kun je jezelf bij die Club voegen. Vervolgens staat er binnen de Club een feed van wat jij en je vrienden hebben bereikt. Om je extra te motiveren is er een wekelijkse leaderboard toegevoegd. De Duolingo Clubs zijn direct in 22 verschillende talen beschikbaar, zoals Nederlands. Ook onder andere Engels, Frans, Duits en Turks wordt ondersteund.

Duolingo downloaden

De nieuwste versie van Duolingo met de Duolingo Clubs is gratis te downloaden in de Play Store. Om de app te downloaden kun je op onderstaande link klikken.

Download Duolingo in Google Play (gratis)

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu