De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Duolingo Plus maakt taal-app (tegen betaling) offline beschikbaar

Thomas Haenen
24 april 2017, 10:22
2 min leestijd
Duolingo Plus maakt taal-app (tegen betaling) offline beschikbaar

Talen-app Duolingo heeft sinds kort reclames. Dit weekend lanceerde het bedrijf daarom Duolingo Plus, een betaalde variant die reclame wegneemt en andere voordelen biedt.

Lees verder na de advertentie.

Duolingo Plus: dit moet je weten

De betaalde versie van de app heet Duolingo Plus en kost 10 dollar per maand. Plus is voorlopig alleen beschikbaar voor Android-gebruikers van Duolingo, en wordt geleidelijk voor iedereen uitgerold. Gebruikers van de iOS-versie krijgen Plus ‘binnenkort’.

Duolingo Plus

Voor het vaste maandbedrag krijg je een reclamevrije versie van Duolingo. Daarnaast krijg je toegang tot een offline versie van de app. Je kunt lessen op elk moment downloaden, om ze te gebruiken op moment zonder internet. Wil je onderweg naar je vakantie-adres nog even de lokale taal oefenen in het vliegtuig, dan kan dat met Duolingo Plus.

Voor bestaande gebruikers verandert er niets: zij kunnen de app blijven gebruiken net als voorheen, zij het wel met reclames. Een woordvoerder van Duolingo laat weten dat alle lessen in de app altijd gratis blijven. De betaalde gebruikers moeten dat mede mogelijk maken, aldus Duolingo CEO Luis von Ahn. “Abonnementen zorgen ervoor dat we ons taaleducatie gratis kunnen aanbieden aan miljoenen mensen wereldwijd,” zo laat hij weten.

De ontwikkelaars van de app experimenteren al geruime tijd met verschillende verdienmodellen. Naast de onlangs opgedoken reclames, zijn er varianten van Duolingo voor het bedrijfsleven waarvoor betaald moet worden. Ook zijn er verschillende in-app-aankopen.

In het verleden probeerde Duolingo geld te verdienen door ook te werken als betaalde vertaaldienst. De teksten die gebruikers moesten vertalen om te leren, zouden daarvoor aangeleverd worden door bedrijven. Zo konden gebruikers leren, en tegelijkertijd ingezet worden als professionele vertalers. Het plan is tot op heden geen groot succes: de functie verkeert nog altijd in bèta.

Duolingo voor Android downloaden

Je kunt Duolingo downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en werkt op vrijwel elke Android-smartphone.

Download Duolingo in Google Play (gratis)

Bron: Duolingo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu