Easy Diet App: op dieet met je Android-toestel (review)

Redactie
30 april 2010, 10:56
3 min leestijd
Easy Diet App: op dieet met je Android-toestel (review)
easy diet app
menu easy diet

De Nederlandse ontwikkelaar Sixpack heeft een dieetapplicatie voor Android-toestellen uitgebracht. Met de applicatie krijg je een dieetplan van 3 dagen in handen, waarmee je 2 kilo kunt afvallen. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je in de Android Market ook dieetplannen aanschaffen voor 4, 5 of 10 dagen. Hiermee kun je tot zo’n 7 kilo afvallen. Voor elke dag krijg je een (streng) menu voorgeschoteld, bijvoorbeeld een ontbijt met een kop koffie, 50 gram kaas, 5 crackers en een appel.

De lunch bestaat uit een hardgekookt ei, een toastje en een kop koffie. ‘s Avonds mag je je tegoed doen aan 100 gram tonijn, broccoli en wortel, een bakje vanilleijs, meloen en een kop koffie. Dat wordt dus stevig aanpoten, want tussendoortjes zijn niet aanwezig. De applicatie laat aan de hand van het gekozen dieetprogramma zien welke boodschappen je moet doen. Op dit boodschappenlijstje kun je afvinken wat je al in huis hebt. Hou je niet van tonijn, ijs, bieten of één van de andere ingrediënten, dan vind je in de applicatie een lijst met vervangers, zoals cottage cheese in plaats van tonijn. Hoe je de ingrediënten verwerkt tot een maaltijd is de ‘fantasie van de kok’: met mager vlees, sperziebonen en wortels moet je zelf maar iets verzinnen. Of het dieet voedingskundig verantwoord is, is een vraag die we maar beter niet op een Android-site kunnen beantwoorden. Sixpack heeft zich gebaseerd op een open source-dieeet waarbij je veel eiwitten eet. Aardappelen, rijst en pasta zijn niet toegestaan, maar vanilleijs staat alle drie dagen wel als toetje op het programma.

Lees verder na de advertentie.

easy diet boodschappen

Het dieet is op meerdere manieren te volgen: je gaat drie dagen op dieet als je nét twee kilo te zwaar bent geworden en de extra pondjes er weer vanaf wilt hebben. Of je ruimt elke week drie dagen in voor het dieet, zodat je gaandeweg steeds meer kilo’s kwijtraakt. Wie snel klaar wil zijn voor het strand kan natuurlijk ook 10 dagen aan één stuk het dieet volgen. Alle extra modules kosten €2,39 per stuk, ongeacht of je het dieetplan voor 4, 5 of 10 dagen volgt.

De applicatie bevat ook een Twitter-functie om vrienden te laten weten dat je aan het dieet gaat beginnen (wellicht helpt de sociale druk om het langer vol te houden). Het is jammer dat de applicatie Engelstalig is, maar daaraan wordt gewerkt: een Nederlandse versie is onderweg naar de Android Market.

Conclusie

Het is vreemd dat er nog niet eerder dergelijke dieetapplicaties in de Android Market zijn verschenen, want smartphones zijn er erg voor geschikt: je kunt precies je vorderingen bijhouden zonder dat anderen kunnen meekijken. De applicatie geeft niet alleen aan wat je moet eten, maar geeft er ook een (afvinkbaar) boodschappenlijstje bij. De applicatie kan nog verder worden uitgebreid, bijvoorbeeld met instructies hoe je de ingrediënten verwerkt tot een lekkere maaltijd (voorzover mogelijk). Easy Diet App maakt diëten niet leuker, maar maakt het wel een stuk makkelijker, zoals de naam al belooft.

Info: Easy Diet App

  • Ontwikkelaar: Sixpack
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis (uitgebreidere
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 534 kB
  • Cijfer: 7,5
Categorie: Gezondheid
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's