eBuddy XMS: nieuwe messenger van Nederlandse oorsprong

Redactie
17 maart 2011, 15:24
2 min leestijd
eBuddy XMS: nieuwe messenger van Nederlandse oorsprong
ebuddy icon android

eBuddy is een chatdienst die veel mensen wel kennen. Chatten is echter typisch een bezigheid die je achter de pc doet, ook al zijn er mobiele apps voor. Er is volgens eBuddy nog een enorm potentieel bij mensen die sms’en: ook die zou je willen overhalen om voortaan een mobiele app te gebruiken. Vandaag lanceren ze daarom een nieuwe messenger-app, bedoeld voor mobiel gebruik. De slogan bij de lancering luidt: “do more than sms” en dat is precies wat eBuddy hiermee wil doen. Mensen moeten van sms’en overstappen naar xms’en, het versturen van berichtjes via eBuddy XMS. De eerste versie van de app die je vanaf vandaag kunt installeren, bevat nog vooral basisfunctionaliteit: je kunt berichten naar anderen sturen (en bespaart daarmee op sms-kosten), maar foto’s uitwisselen of groepschat is nog niet aanwezig.

De app wordt vandaag op Android en op de iPhone gelanceerd. Later volgt er ook nog een BlackBerry-versie, zodat het grootste deel van de smartphonegebruikers is afgedekt en de kans groot is dat jouw vrienden de app kunnen installeren. De nadruk ligt aanvankelijk niet op zoveel mogelijk functies, maar op kernfuncties, betrouwbaarheid en snelheid. eBuddy XMS wordt een concurrent van WhatsApp en soortgelijke apps en niet zozeer van multi-messengerdiensten waarmee je via MSN, Google Talk, ICQ en andere protocollen kunt chatten.

Lees verder na de advertentie.

ebuddy xms startscherm

De interface van de Android-app is zo eenvoudig mogelijk gelaten, met twee grote knoppen: Berichten en Contacten. Dit is wat bij WhatsApp wel eens verwarrend is, omdat daar onderscheid wordt gemaakt tussen Favorieten en Contacten. XMS is een applicatie waarmee je berichten stuurt via je dataverbinding. Heb je een ruime of onbeperkte databundel, dan is het versturen van de berichtjes gratis. Via het homescreen kun je ook nieuwe gebruikers toevoegen of de instellingen wijzigen. De instelling hebben betrekking op de waarschuwingstoon, trilfunctie en LED-melding.

Nadruk bij de app ligt op betrouwbaarheid en snelheid en dat bleek tijdens het testen wel goed voor elkaar te zijn, al is het lastig beoordelen nu er nog maar weinig gebruikers zijn. Bij de ingebruikname van de app koppel je je telefoonnummer aan de app. Je kunt anderen toevoegen door een uitnodiging via sms of e-mail te sturen, maar nog makkelijker is het om je adresboek te scannen of te kijken welke Facebook-vrienden de app al geïnstalleerd hebben. eBuddy XMS neemt de profielfoto’s van Facebook over, dus dat hoef je niet meer opnieuw te doen. Ook handig is, dat je je contactenlijst al behoorlijk kunt vullen door alleen maar de Facebook-koppeling te maken. Dat scheelt weer het sturen van uitnodigingen.

eBuddy XMS is voorlopig alleen in Nederland en Australië beschikbaar. Het bedrijf wil de lancering voorzichtig oppakken, zodat ze de back-end kunnen testen en zich kunnen voorbereiden op de wereldwijde lancering, eind april. Dan komen er ook meer functies aan, zoals het versturen van foto’s.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu