De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eenvoudig torrents downloaden op je Android-telefoon met aDownloader

Redactie
8 januari 2012, 19:00
1 min leestijd
Eenvoudig torrents downloaden op je Android-telefoon met aDownloader
Eenvoudig torrents downloaden op je Android-telefoon met aDownloader
aDownloader in actie

Veel mensen downloaden via torrents op hun computers vanwege het gemak hiervan. Je klikt een link aan, een torrentprogramma wordt geopend en je begint met downloaden. Als je de computer uitzet en de download is nog niet binnen dan kun je de volgende keer weer verder gaan waar je gebleven was. Torrents downloaden op je Android-telefoon lijkt minder voor de hand te liggen, maar dit is wel degelijk mogelijk. Een van de beste gratis apps hiervoor is aDownloader. Hiermee kan je torrents binnenhalen en ook tijdelijk pauzeren zoals op de desktop.

Om een torrent te downloaden via aDownloader kun je als je de browser bent ervoor kiezen de link met aDownloader te openen door deze optie te kiezen onder Pagina Delen. De torrent wordt dan geopend via aDownloader waarbij je kunt aangeven waar het bestand moet worden opgeslagen. Een van de grote voordelen van aDownloader is dat deze ook RSS-feeds ondersteund. Deze kan je handmatig toevoegen, maar je kan ook naar feeds zoeken in de app zelf. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de torrentzoekmachine Btjunkie. Zo kan je bijvoorbeeld een televisieshow die wekelijks wordt uitgezonden automatisch laten downloaden op je Android-telefoon door middel van een RSS-feed.

Lees verder na de advertentie.

aDownloader is gratis te downloaden in de Android Market. Als je de app gaat gebruiken dat is het wel verstandig om dit alleen maar te doen als je de beschikking hebt over Wi-Fi. Ga je downloaden via 3G dan kun je voordat je het doorhebt binnen no-time je datalimiet overschrijden. Het is ook mogelijk om het downloaden via 3G automatisch uit te schakelen, ook kan je het downloaden van torrents tijdelijk pauzeren. De maximale upload- en downloadsnelheid en het aantal verbindingen zijn wel in te stellen.

Downloaden via Android Market: aDownloader (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu