Eerst mobiele applicatie voor elektrische auto

Redactie
27 april 2011, 8:34
1 min leestijd

Hoe ver kun je nog rijden in je elektrische auto? ICT-dienstverlener Logica ontwikkelde een mobiele applicatie, waarmee het mogelijk is om de beschikbare energie van de batterij van je auto te meten. Daarnaast kunnen gebruikers aflezen hoeveel kilometer zij nog kunnen rijden.

De applicatie kan op dit moment alleen nog gekoppeld worden aan de Burton (zie foto rechts), de duurzaamste auto ter wereld. Een volle tank van 16 kWh kost dus ongeveer vier euro. Het bereik van de auto is 100 a 120 kilometer. Er hangt wel een prijskaartje van minimaal 30.000 euro aan de Burton Electric, dus mensen die de applicatie van Logica willen gebruiken, die moeten diep in de buidel tasten.

De applicatie zal de komende maanden worden uitgebreid met een overzicht van alle laadpalen in Nederland. Hierdoor kan de bestuurder zien waar de auto opgeladen kan worden.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie draait op Android, maar is nog niet te vinden in de Android Market. De uitgebreide versie van de app zal worden getoond van 16 tot 20 mei tijdens de Automotive week in Eindhoven.

Bron: persbericht Logica

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu