gowalla logoGowalla is een dienst die vergelijkbaar is met Foursquare. Het idee is dat je bij allerlei locaties ‘incheckt’ en daarmee punten verdient. Je kunt daarmee aan vrienden laten weten waar je bent, zodat je kunt afspreken. Voor de iPhone was er sinds afgelopen november al een applicatie voor mobiel gebruik, maar er komt nu ook een Android-applicatie aan. Je zit daardoor niet meer vast aan de Android-browser, waarin Gowalla eigenlijk niet goed te gebruiken was. Gowalla heeft een vroege betaversie vrijgegeven die fanatieke gebruikers via deze directe link kunnen downloaden.

android gowallaDe applicatie is dus nog niet in de Android Market te vinden. Voor einde van de maand komt er wél een betere betaversie met meer functies in de Android Market beschikbaar. Om te kunnen installeren moet je je Android-toestel zodanig instellen dat het ook applicaties van buiten de Android Market accepteert (dit doe je via Menu > Settings > Applications > Unknown sources).

De Android-versie heeft witte in plaats van groene schermen. De indeling is veranderd, zodat je niet eerst je Passport ziet, maar de activiteiten van je vrienden. Gowalla en Foursquare zijn in een strijd verwikkeld welke van de twee incheckdiensten gaat winnen. Wat mobiele OS’en betreft heeft Foursqure een voorsprong: zij hebben alle belangrijke mobiele platformen afgedekt, terwijl Gowalla nog Android en Blackberry moet ‘doen’.

Meer screenshots bij Mashable.
Meer info: Wes Novack

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.