De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Eerste NFC-applicaties verschijnen in Android Market

Redactie
14 januari 2011, 16:29
1 min leestijd
Eerste NFC-applicaties verschijnen in Android Market
near-field

Betalen in een restaurant? Of inklokken op je werk? In de toekomst kan het gemakkelijk met je Android-telefoon! Gingerbread (Android 2.3) ondersteunt Near Field Communiction, waardoor je contactloos kunt afrekenen. De eerste NFC-applicaties zijn al in de Android Market verschenen. Logisch, want de eerste Android-telefoon met een NFC-chip – de Google Nexus S – ligt al in de winkel.

De eerste applicatie heet Taglet, een applicatie die speciale kaartjes leest. Houd een kaartje dicht bij je telefoon en er verschijnt allerlei informatie in beeld, zoals een URL, een kort bericht, een telefoonnummer of e-mailadres. Het zou mooi zijn als deze techniek toegepast kan worden met betrekking tot visitekaartjes. Scan een visitekaartjes en krijgt automatisch alle gegevens binnen van een contactpersoon.

Lees verder na de advertentie.

De tweede applicatie is EnableTable. Restauranteigenaren kunnen speciale kortingskaarten weggeven, zodat klanten nog een keer terug komen naar hun zaak. Gebruikers kunnen deze kortingskaart scannen met hun Nexus S-telefoon.

De twee bovenstaande services richten zich voornamelijk op Japan en de Verenigde Staten. Wij zijn benieuwd naar de eerste NFC-applicaties voor Nederlandse en Belgische gebruikers. Deze apps verschijnen vanzelf, maar dan moeten wel meer mensen een telefoon met een NFC-chip hebben.

Via: Near Field Communications World

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu