Eerste Nintendo DS-emulator in de Android Market

Redactie
1 februari 2011, 14:06
1 min leestijd

De allereerste demo van een Nintendo DS-emulator voor Android is te downloaden in de Android Market. Wees er snel bij, want de heren van Tiger King laten weten dat deze applicatie slechts tijdelijk beschikbaar is. Het is mogelijk om roms op de SD-kaart te zetten en deze met de applicatie Tiger Lab af te spelen, maar de kwaliteit is nog niet om over naar huis te schrijven. De snelheid van roms is zeer laag op high-end toestellen, zoals de Galaxy S en de Desire HD. Toch verwachten de ontwikkelaars van Tiger Lab dat de Nintendo DS-emulator steeds beter wordt. Het team denkt dat NDS-spellen in 2012 goed speelbaar zijn op Android-telefoons.

De ontwikkeling hangt van twee factoren af. Ten eerste is het van belang dat een telefoon krachtig genoeg is om een NDS-emulator te draaien. De komst van de eerste telefoons met een multikernprocessor draagt bij aan de verbetering van de emulator. Ten tweede moet het team van King Tiger de emulator nog verder optimaliseren, zoals de CPU, GPU en FPU.

Lees verder na de advertentie.

Ik ben benieuwd wat Nintendo gaat doen. Schakelt dit bedrijf Google in om de applicatie uit de Android Market te halen, of heeft het bedrijf geen probleem met deze emulator?

Downloaden? Scan de QR-code onder dit artikel en haal Tiger Lab gratis binnen.

Bron: Pocket Hacks

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu