WhatsApp malwareDe eerste WhatsApp malware melding is een feit. Diverse gebruikers geven in de Play Store en via Twitter aan dat er malware in de app zit.

Hoe zou gaan om malware genaamd Artemis, die zorgt voor ongewenste pop-ups en gebruikers naar verkeerde pagina’s stuurt. Daarnaast kan de WhatsApp malware een kopie van zichzelf maken en smartphones op afstand overnemen en beheren, zonder medeweten of toestemming van de gebruiker.

WhatsApp malware richt schade aan

Zoals te zien is in de bedreigingsdetails van diverse virusscanners kan WhatsApp malware Artemis veel schade aanrichten en persoonlijke gegevens stelen. De malware dook op na de update van de messaging-app, die WhatsApp gisteren doorvoerde. Het bedrijf heeft nog niet op de meldingen van malware gereageerd. WhatsApp heeft momenteel 350 miljoen gebruikers wereldwijd.

Update: mogelijk gaat het om een vals alarm en ligt de fout bij de mobiele virusscanner Vodafone Mobile Protect, die door McAfee is gemaakt. Een aantal uur geleden heeft WhatsApp een nieuwe versie in de Play Store gezet.

WhatsApp alternatief downloaden

Lees alles wat je moet weten over WhatsApp Android en de beste keuze voor een WhatsApp alternatief.

WhatsApp nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.