De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 3 apps slepen je door de eindexamenperiode heen

Jarno Stinissen
12 mei 2016, 12:32
3 min leestijd
Deze 3 apps slepen je door de eindexamenperiode heen

Dit jaar mogen ruim 200.000 scholieren zich opmaken voor een van de meest stressvolle periodes ooit: de eindexamens. Wij geven je 3 Android-apps waarmee je tot rust komt en  de eindexamenperiode overleeft.

Lees verder na de advertentie.

Eindexamen 2016

Alle eindexamenleerlingen moeten er de komende tijd aan geloven. Van wiskunde tot filosofie, alles moet en zal getoetst worden. Naast een flinke lading leerstof levert de eindexamenperiode veel stress op. Door onderstaande apps te gebruiken ben je optimaal voorbereid op deze druk, wat met een beetje geluk ook voor betere resultaten zorgt.

1. Twilight

twilight icon

Om uitgerust aan een tentamen te beginnen is een goede nachtrust vereist. Twilight is uitermate geschikt om op een gemakkelijke manier je nachtrust een boost te geven. De app zorgt ervoor dat het blauwe licht dat je Android-toestel uitstraalt, wordt verminderd. Het blauwe licht zorgt er namelijk voor dat je lichaam denkt dat het overdag is, waardoor er minder van het slaaphormoon melatonine wordt aangemaakt.

De app legt ‘s avonds geleidelijk aan een rode waas over het scherm, zodat het blauw wordt weggefilterd. Hoe donkerder de kleur, des te beter het is voor je ogen. Mocht je onverhoopt toch ‘s nachts wakker worden door een berichtje  via WhatsApp, dan word je in ieder geval niet verblind door een fel smartphonescherm.

Download Twilight in Google Play (gratis)

2. Sleep as Android

Sleep as Android eindexamen 2015

Sleep as Android is al een behoorlijke tijd beschikbaar in Google Play, maar nog steeds een van de betere apps om je te helpen een goede nacht te maken. De applicatie  werkt als een slimme alarmklok die je wekt op het moment dat je het minst vast slaapt.

Daarbij stel je zelf in wat het laatste tijdstip is dat je op moet staan. Sleep as Android analyseert hoe je slaapt en of je al dan niet snurkt. Is het tijd om op te staan, dan word je gewekt met een prettig natuurgeluid dat je helpt ontspannen  wakker te worden.  Moeite  met opstaan? Dan kun je instellen dat je een puzzel moet oplossen om het alarm te laten stoppen.  Dan  ben je in ieder geval niet te laat voor je examen.

Download Sleep as Android in Google Play (gratis)

3. Hungry Shark World

Hungry Shark World eindexamens 2016

Ben je even helemaal klaar met leren of heb je een frustrerend moeilijk eindexamen achter de rug? Leef je dan uit in Hungry Shark World. In dit spel kruip je in de huid van een haai en die  iedereen het leven zuur maakt. Het is de bedoeling dat je met je reusachtige haaienbek op zoek gaat naar voedsel, zodat je niet omkomt van de honger. In het spel heb je een ruim aanbod van potentieel etenswaar: van lekkere kleine visjes tot nietsvermoedende toeristen en ga zo maar door. Alleen zo  zorg je ervoor  dat je levensmeter op pijl blijft.

Door het verslinden van je prooien verzamel je punten om levels omhoog te gaan. Je kunt je haai hiermee sterker maken, maar ook nieuwe haaien ontgrendelen die steeds groter en sterker worden, totdat jij de zee echt kan tiranniseren met een enorm beest dat alles op zijn weg opvreet.

Download Hungry Shark World in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu