De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Vrolijk je voetbalzomer op met deze 6 EK 2016-apps

Jarno Stinissen
8 juni 2016, 16:50
4 min leestijd
Vrolijk je voetbalzomer op met deze 6 EK 2016-apps

Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Om je te ondersteunen tijdens deze Oranjeloze voetbalzomer, hebben we zes EK 2016-apps voor je uitgelicht om alsnog in de stemming te komen.

Lees verder na de advertentie.

De zes  beste EK 2016 apps op een rijtje

Mocht het nog niet duidelijk zijn: het Nederlands Elftal is er écht niet bij op het EK dit jaar. De oranje leeuwen onder leiding van Danny Blind hebben het in een hectische kwalificatieronde afgelegd tegen landen als Tsjechië, IJsland en Turkije. Desondanks zijn er genoeg Android-apps te vinden om er alsnog een feestje van te maken deze zomer. Bekijk hieronder welke applicaties je absoluut niet mag missen deze voetbalzomer.

1. UEFA Euro 2016 Official

ek 2016 apps

Zonder de  officiële EK 2016-app van de UEFA is dit rijtje natuurlijk niet compleet. In deze applicatie vind je alles wat je moet weten over het Europees Kampioenschap. Zo is het complete wedstrijdschema en info over de poule- en knock-out-fase aanwezig, word je voorzien van al het EK-nieuws en kun je volledige selecties bekijken en analyseren.

Je kunt ervoor kiezen om je favoriete ploeg en spelers te volgen via de app. Door pushnotificaties aan te zetten ben je altijd op de hoogte als er gescoord wordt of ander belangrijk nieuws is. Kortom, een onmisbare app als je up-to-date wilt blijven over al het EK-geweld.

Download UEFA Euro 2016 Official in de Play Store (gratis)

2. Scorito

ek 2016 apps

Een EK-poule is altijd leuk, met of zonder Oranje. Via de Scorito-app kun je meedoen aan de globale poule, maar ook zelf een subpoule aanmaken. Hierin kun je  de strijd aangaan met je vrienden voor een zelfgekozen prijs. De EK-poule van Scorito is bijzonder uitgebreid en laat je ook de topscorers selecteren voor extra punten.

Bij het voorspellen van de wedstrijden word je geholpen door een handige database. Per land vind je informatie over de volledige EK-selectie, eindstand van de kwalificatie, eerdere resultaten en nog veel meer. Veel makkelijker kan een EK-poule invullen niet worden. Je hebt tot vrijdag 10 juni de tijd om je voorspellingen op te slaan in de Scorito-app.

Download Scorito  in de Play Store (gratis)

3. Voetbal Inside

EK 2016 apps

Gelukkig gaan de mannen van Voetbal Inside wél door deze zomer, ook al zijn ze iets tammer dan in voorgaande voetbalzomers. Iedere maandag en vrijdag kun je op tv de haarscherpe analyses van Johan Dersek, René van der Gijp en Jan Boskamp volgen. Verwacht van presentator Wilfred Genee vooral veel opmerkingen over de landen die er niet bij zijn. Via de Voetbal Inside-app zijn alle EK-afleveringen terug te kijken op je Android-toestel.

Naast de uitzendingen is er nog veel meer  content aanwezig in de Voetbal Inside-app. Denk aan relevante nieuwtjes, toffe video’s rondom het EK en een kijkje achter de schermen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de eerstvolgende aflevering.

Download Voetbal Inside in de Play Store (gratis)

4. Unibet

ek 2016 apps

Een gokje wagen kan nooit kwaad. Althans, dat zal misschien wel de gedachte zijn geweest van de KNVB bij het aanstellen van Danny Blind. Gelukkig kun je met een gokje bij Unibet minder schade aanrichten. In de officiële Unibet-app vind je een uitgebreide EK-sectie, waar je je naar hartenlust in kunt uitleven.

Naast het voorspellen van enkele wedstrijden kun je ook gokken op de toernooiwinnaar of topscorer. Zelfs gokken op welk land de eerste inworp van de wedstrijd heeft, is mogelijk bij Unibet. Let er wel op dat je minimaal 18 jaar bent en met mate speelt.

Download de Unibet-app via de officiële Unibet-website  (gratis)

5. NPO

npo app

Helaas voor de NOS  is  de omroep  ook deze zomer in het bezit van de uitzendrechten voor het EK. Aangezien Nederland niet aanwezig is, zal het EK niet zo breed uitgelicht worden als voorgaande jaren. Gelukkig voor de echte voetbalfanaten zendt de NOS  wel gewoon iedere EK-wedstrijd live uit op een van de  drie NPO-zenders.

Via de officiële NPO-app is al het voetbalgeweld live te volgen. Ook kun je gespeelde wedstrijden voor enkele dagen gratis terugkijken bij Uitzending Gemist. Let erop dat je in het buitenland in verband met tv-rechten geen EK-wedstrijden kunt kijken via de app.

Download de NPO-app  in de Play Store  (gratis)

6. Belgian Red Devils

ek 2016 apps

Als we zelf niet als land op  het EK aanwezig zijn, gaan  we  kijken naar de alternatieve landen die we kunnen  steunen. De blik is dan ook al snel gericht op  onze zuiderburen.  Met de officiële Belgian Red Devils-app volg je de Belgische EK-selectie  op de voet.

In de applicatie vind je een uitgebreide database aan  informatie over het team dat in Frankrijk moet gaan schitteren.  In het hoofdmenu staat het meest recente nieuws en kun je stemmen op de `Devil of the Match`.  Als het team straks net zo goed speelt als dat de officiële app is,  hebben wij het volste  vertrouwen op een Belgische EK-stunt.

Download Belgian Red Devils in de Play Store (gratis)

Heb jij nog een leuke EK 2016-app om de grauwe voetbalzomer door te komen? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu