Electio2014: handige stemwijzer voor de Europese verkiezingen

Gijs Ettes
22 mei 2014, 10:33
2 min leestijd
Electio2014: handige stemwijzer voor de Europese verkiezingen
Electio2014 europese verkiezingen

Ben je nog niet langs de stembussen geweest, maar wil je toch nog jouw stempel drukken op de Europese verkiezingen van 2014? Dan is Electio2014 wellicht een handige stemwijzer-app om te helpen in je keuze voor de juiste Europarlementariër. Voor veel stemmers zullen de Nederlandse kandidaten grote onbekenden zijn, dus alle hulp is welkom! Temeer als je je bedenkt dat als je vandaag een stem uitbrengt op een kandidaat voor het Europees Parlement, je tegelijkertijd stemt op een Europese fractie én op een kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie.

Gelukkig is daar Electio2014: een stemwijzer speciaal ontwikkeld voor de Europese verkiezingen. Middels een twintigtal vragen kom je erachter welke politicus de meeste overeenstemming heeft met jouw standpunten. Je geeft  elke vraag een bepaalde waarde en bepaalt  of je het ermee (on)eens bent of geen mening hebt. Fijn is dat elke vraag uitleg en achtergrondinformatie  biedt die helpt in het maken van de juiste keuze.

Lees verder na de advertentie.

Na het invullen van de vragen zie je in een overzicht met welke politici, partijen of groepen je de beste match hebt. Door op het wereldbolletje onder in beeld te tikken, kies je ervoor om alleen Nederlandse kandidaten weer te geven. Daarnaast kun je gebruikersstatistieken raadplegen en je stemresultaat desgewenst delen via Facebook, Twitter en Google+.

Zoals je in de screenshots  hierboven  ziet, heeft Electio2014 een simpele interface die direct overzicht biedt. De stemwijzer geeft je  zodoende binnen een paar minuten een handvat voor als je vandaag gaat stemmen, maar eigenlijk niet goed weet op wie.

Electio2014 downloaden

Via de link hieronder kun je Electio2014 downloaden. De stemwijzer werkt met vrijwel elke Android-versie en is iets meer dan 2MB groot. Er is ook een gratis iOS-versie van de app.

Download: Electio2014 (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu