Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

eMaktub: Tinder voor Moslims nu op Android

Gijs Ettes
27 juli 2015, 13:15
1 min leestijd
eMaktub: Tinder voor Moslims nu op Android

Ben je moslim en op zoek naar een partner met inhoud, dan hoef je daar vanaf nu niet meer Tinder voor te gebruiken. eMaktub is een nieuwe dating-app die specifiek op moslims is gericht.

Lees verder na de advertentie.

Vind een geschikte partner

eMaktub tinder moslims

eMaktub is een app van Nederlandse bodem  en moet – in tegenstelling tot vergelijkbare dating-apps – meer inhoud bieden en een gemakkelijkere manier om een geschikte huwelijkskandidaat te vinden. Dit doet de app door gebruikers te confronteren met enkele vragen zoals “Wat zijn mijn doelen?”, “Wat verwacht ik van een partner” en “Heb ik een kinderwens?”. Pas na beantwoording van deze vragen  is het mogelijk om gebruikers te beoordelen. Is de ‘like’ wederzijds, dan wordt er een match gemaakt en is het mogelijk om te chatten.

Het idee achter eMaktub (maktub betekent `het lot` in het Arabisch) is dat het voor mannen en vrouwen uit de islamitische gemeenschap lastig is om een geschikte partner te vinden, aangezien zij elkaar minder vaak treffen tijdens het uitgaan. In de afgelopen weken zijn met de iOS-app al zo’n 5000 matches gemaakt en sinds vandaag is eMaktub ook voor Android beschikbaar. Bedenker Reda Bouini hoopt  met de islamitische variant van Tinder door te breken, want immers ‘één op de vier mensen van de wereldbevolking is moslim’.

eMaktub downloaden

eMaktub is via onderstaande link te downloaden. De app is gratis, vereist Android 3.1 of hoger en neemt zo’n 8MB in beslag.

Download eMaktub in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu