Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

WhatsApp voegt end-to-end-encryptie voor alle communicatie toe

Erwin Vogelaar
5 april 2016, 21:45
2 min leestijd
WhatsApp voegt end-to-end-encryptie voor alle communicatie toe

Vanaf nu zijn je gesprekken in  WhatsApp extra veilig. WhatsApp heeft namelijk end-to-end-encryptie aan alle berichten toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

End-to-end-encryptie WhatsApp

Wanneer je chat-app WhatsApp de volgende keer opstart, kom je het volgende bericht tegen: “Voor berichten die u naar deze chat verzendt en de gesprekken die u maakt, wordt vanaf nu gebruik gemaakt van end-to-end-encryptie. Tik hier voor meer informatie.” Dit is goed nieuws, want het betekent dat de tekstberichten die je verzendt en de telefoongesprekken die je via de app voert nu extra veilig zijn.

end-to-end encryptie WhatsApp

Met end-to-end-encryptie kan niemand dan de verzender en de ontvanger een bericht lezen. Zelfs WhatsApp zelf kan niet stiekem meelezen en informatie ook niet doorgeven als bijvoorbeeld de overheid er naar vraagt. Deze versleuteling van berichten was al actief voor één op één gesprekken, maar geldt vanaf nu voor alle vormen van communicatie, zoals groepsgesprekken, telefoongesprekken via de app en foto’s.

“Veiligere producten zorgen voor een veiligere wereld, stelt WhatsApp co-oprichter Brian Acton tegenover Wired. “Hoewel veel mensen van de wetshandhaving het daar mogelijk niet mee eens zijn.” Acton stelt dat gebruikers nu veilig met een dokter kunnen praten, zonder bang te zijn dat iemand mee kijkt en zelfs een klokkenluider kunnen zijn via WhatsApp.

WhatsApp voor Android downloaden

De end-to-end-encryptie wordt enkel ingeschakeld bij gesprekken tussen mensen die de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebben. Hoewel de end-to-end-encryptie via de servers van WhatsApp geactiveerd wordt en je dus geen update hoeft te downloaden, zul je toch de nieuwste versie van de app op je toestel geïnstalleerd moeten hebben om alle communicatie zo veilig mogelijk te versturen. Dit kan door de app te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app werkt op alle  toestellen met Android 2.1 of hoger.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu