Volg Douwe Bob op het Songfestival met de officiële Android-app

Jarno Stinissen
10 mei 2016, 18:22
2 min leestijd
Volg Douwe Bob op het Songfestival met de officiële Android-app

Het  Eurovisie Songfestival 2016 gaat straks van start. Met de officiële Songfestival-app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en kun je ook meteen je stem uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

Eurovisie Songfestival 2016

Na het debacle vorig jaar met Trijntje Oosterhuis zijn we dit jaar ogenschijnlijk beter vertegenwoordigd. In de eerste halve finale mag Douwe Bob ons vertegenwoordigen op het Europese liedjesfestival. Het mooie ‘Slow Down Brother’ levert hopelijk genoeg punten op  om zaterdag de finale te bereiken.  Wil je up-to-date blijven van  de nieuwste  ontwikkelingen rondom Douwe en zijn tegenstanders, dan is de officiële Eurovisie Songfestival-app de moeite waard. Naast alle nieuwtjes kun je ook via de app stemmen, teksten van liedjes opzoeken en exclusieve achtergrondbeelden bekijken.

Tijdens de uitzending stuurt de app tevens live-updates met extra informatie over de artiest die op dat moment optreedt. Ben je helemaal weg van een optreden, dan kun je het liedje aanschaffen via de applicatie. Hierbij kun je zelf kiezen voor een karaokeversie van het nummer.

Nieuw in de Eurovisie Songfestival-app is de Matchmaker. In deze quiz wordt aan de hand van een aantal vragen gekeken welk Eurovisie-decennium het beste bij jou past. Vervolgens kun je dit delen op social media. Ook de selfiemodus is terug. Helaas is deze  iets minder geinig, aangezien de baard van Conchita Wurst nergens meer te bekennen is.  Ben je écht een liefhebber van het Songfestival, dan kun je in de app ook terecht voor allerlei souvenirtjes. Al met al zit de app goed in elkaar en bezit het alles om zelfs de grootste fans te plezieren.

Eurovisie Songfestival 2016-app

De officiële Eurovisie Songfestival 2016-app is gratis te downloaden via onderstaande link. De applicatie werkt volledig in het Nederlands, vereist 9,2MB aan vrije opslag  en Android 3.0+.

Download de Eurovisie Songfestival 2016-app in  Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu