Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Volg het Eurovisie Songfestival met de officiële Android-app

Gijs Ettes
19 mei 2015, 17:09
2 min leestijd
Volg het Eurovisie Songfestival met de officiële Android-app

Vanavond start het Eurovisie Songfestival 2015 met een voorronde om te bepalen  welke landen zaterdag mee mogen doen in de finale. Met de officiële Android-app blijf je op de hoogte en kun je direct je stem uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

Live-updates over het liedjesfestijn

eurovisie songfestival-app

Dit jaar wordt Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door Trijntje Oosterhuis met het nummer Walk Along. Er is al veel kritiek geweest op het liedje, de jurk en het figuur van Trijntje, en ook  volgens de bookmakers maakt de zangeres geen  goede kans om de finale van aankomende zaterdag te bereiken.

Wil je dit jaar niks missen van het Eurovisie Songfestival, dan is de officiële Android-app het downloaden waard. Je kunt er niet alleen mee stemmen, maar ook snel het laatste nieuws checken, inclusief foto’s en video’s. De app stuurt je live-updates met aanvullende informatie over de artiest die optreedt. Maar je kunt ook van tevoren alle deelnemers leren kennen, liedjes beluisteren en ze desgewenst aanschaffen. Echte fans vinden in de app de songteksten voor elk nummer, zodat ze kunnen meezingen.

Geinig is ook de selfiemodus. Daarmee kun je Trijntje Oosterhuis steunen door bijvoorbeeld op de foto te gaan met de Nederlandse versie van het Eurovision-logo of met een sjabloon met de tekst `Vote Nederland`. Deze kun je vervolgens delen via social media. In de selfiemodus is zelfs een plaatje met een baard, wat natuurlijk een knipoog is naar de winnaar van vorig jaar: Conchita Wurst.

Eurovisie Songfestival-app downloaden

Je kunt in de Eurovisie Songfestival-app tot slot ook terecht voor souvenirs. Het is dus echt een app voor liefhebbers, die overigens wel netjes in elkaar steekt en vlot werkt. Om de applicatie te kunnen gebruiken heb je Android 3.0+ nodig en tenminste 8,5MB aan vrije opslagruimte.

Download Eurovision Song Contest in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu