Met deze Eurovisie Songfestival-apps volg je Duncan Laurence op de voet

Erwin Vogelaar
18 mei 2019, 16:33
2 min leestijd
Met deze Eurovisie Songfestival-apps volg je Duncan Laurence op de voet

De bookmakers schatten de winkansen van Duncan Laurance hoog in. Met deze Eurovisie Songfestival-apps van 2019 volg je het spektakel op de voet.

Lees verder na de advertentie.

Eurovisie Songfestival-apps 2019

Na twee halve finales is het zaterdagavond tijd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Maar liefst 26 landen treden op in Tel Aviv, waaronder Nederland.

Natuurlijk is het Eurovisie Songfestival niet meer te kijken zonder je smartphone erbij. Zo maakt Twitter het kijken van dit evenement een stuk grappiger, maar er zijn ook een aantal apps die je helpen om de wedstrijd op de voet te volgen en het kijken nog leuker te maken.

Eurovisie Songfestival-apps 2019

1. Eurovision Song Contest

Eurovisie Songfestival-apps 2019

De meest logische plek om te beginnen, is natuurlijk de officiële app. Deze applicatie is handig om tijdens het kijken erbij te te houden, want je krijgt live updates over wie er op het podium staat, met extra informatie over de artiesten. Tevens krijg je de liedteksten voorgeschoteld, zodat je precies weet wat er wordt gezongen. Of zing je zelf misschien mee?

Ook voordat de finale begint, is de app leuk om even een kijkje te nemen voor meer informatie over het evenement. Geinig is bijvoorbeeld dat je één van de filters kunt gebruiken om een selfie te maken. Het is alleen wel jammer dat de filters vergeleken met vorig jaar er niet op vooruit zijn gegaan.

Download Eurovision Song Contest in de Play Store (gratis)

2. My Eurovision Scoreboard

Eurovisie Songfestival-apps 2019

Met deze app maak je een scorelijst met je favoriete liedjes. Van elke inzending kun je een stukje luisteren, waarna je het liedje slepend van positie verandert. Deze score telt niet mee met de officiële uitslag, maar is puur bedoeld als iets leuks voor jezelf. Heb je een lijst gemaakt? Dan kun je die wel makkelijk delen met anderen. Wie geef jij twaalf punten?

Download My Eurovision Scoreboard in de Play Store (gratis)

3. Lyrics of ESC Songs

Eurovisie Songfestival-apps 2019

Wil je alleen de liedteksten van de liedjes die worden gezongen en niets anders? Dan moet je Lyrics of ESC Songs downloaden. Deze app heeft van elk nummer van dit jaar de liedteksten en eigenlijk verder niets anders. Handig als je rustig wil meelezen.

Download Lyrics of ESC Songs in de Play Store (gratis)

4. Eurovision Time Machine

Eurovisie Songfestival-apps 2019

Wie heeft er voorgaande jaren ook alweer gewonnen? Met de Eurovision Time Machine wordt voor elk jaar het winnende land met de hoeveelheid punten getoond. Tik je op het jaar, dan krijg je een YouTube-video van het optreden voorgeschoteld met daaronder de liedteksten. Leuk voor als je zit te wachten tot de finale begint!

Download Eurovision Time Machine in de Play Store (gratis)

Wat anders kijken

Heb je totaal geen zin in het Eurovisie Songfestival, dus zoek je wat anders om te kijken? Geen nood. Check onze Netflix-tips van april eens. Ook hebben we elke week nieuwe Chromecast-tips met dingen om te kijken en te luisteren.

Bron afbeelding: Thomas Hanses
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu