Everalbum gaat de concurrentie aan met Google Foto’s

Erwin Vogelaar
16 februari 2016, 18:47
2 min leestijd
Everalbum gaat de concurrentie aan met Google Foto’s

De populaire foto-app Everalbum is na iOS nu ook op Android beschikbaar. De app gaat hier de concurrentie aan met Google Foto’s door je kiekjes op te slaan in de cloud.

Lees verder na de advertentie.

Everalbum

Na een succesvolle periode op iOS is de foto-app Everalbum nu ook beschikbaar op Android. De app is opvallend, omdat het direct de concurrentie aangaat met Google Foto’s. Ook deze app verzamelt al je foto’s in de cloud en organiseert ze. De makers willen met de app het fysieke fotoboek nieuw leven inblazen.

Inloggen kan met je Google-account of via Facebook. Je kunt er voor kiezen om je foto’s te back-uppen van Google, Facebook, Instagram en je camera-rol. De app heeft een speciale knop om ruimte vrij te maken. Hierdoor worden foto’s verwijderd die al in de cloud opgeslagen zijn. Deze functie is vergelijkbaar met Google Foto’s.

Hoewel de app een aardig alternatief is voor Googles app, heeft het niet dezelfde functies. Zo is Everalbum niet bijzonder overzichtelijk. Terwijl Google Foto’s je foto’s rangschikt op allerlei manieren en deze foto’s doorzoekbaar maakt door een intelligent zoeksysteem, kun je de kiekjes in Everalbum enkel op chronologische wijze terugvinden. De nieuwe app is dus vooral bedoeld voor mensen die wel de backup-functies willen hebben, zonder dat de foto’s door Google geanalyseerd worden. Als je enkel de back-up wil is Everalbum een prima optie, maar je mist dus wel een hoop.

Hoewel de app gratis is, wordt er ook een abonnement aangeboden. Met Everalbum Plus krijg je voor 8,02 euro per maand ongelimiteerde foto backups maken in volledige resolutie en kun je ongelimiteerd hd-video’s uploaden. Zonder Plus-versie kun je helemaal geen video’s uploaden. Plus is een week lang gratis te proberen.

Everalbum downloaden

Everalbum kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 7,8MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.1 nodig om de app te kunnen draaien.

Download Everalbum in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu