De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Evernote vernieuwt scanner en introduceert annoteerfunctie

Lars Paymans
6 mei 2016, 10:40
2 min leestijd
Evernote vernieuwt scanner en introduceert annoteerfunctie

Evernote is er vandaag weer een stuk gebruiksvriendelijker op geworden. Een grote update maakt het inscannen van documenten makkelijker en ook het annoteren van notities is versimpeld.

Lees verder na de advertentie.

Evernote scannen is makkelijker dan ooit

Zodra je de Evernote opstart na het installeren van de update, zie je meteen wat er nieuw is. De in-app camera heeft een nieuwe lik verf gekregen, zodat het niet alleen makkelijker is om een fysiek document in te scannen, maar dit  ook sneller gaat.

Voortaan heb je bij het Evernote scannen de keuze uit een automatische of handmatige modus. Als je met ‘Automatisch’ de app zijn werk laat doen, zal Evernote zelf de randen van het document detecteren en het beeld aanpassen, zodat de tekst zo leesbaar mogelijk is. Vervolgens wordt de scan bijgesneden om alle randen en randzaken van de foto af te snijden. Het enige wat jij hoeft te doen is afdrukken.

evernote scannen1

Gescande documenten worden voortaan in een aparte galerij geplaatst, zodat je er snel doorheen kunt scrollen om te zien wat de beste scan is. Deze sla je op en de rest wordt automatisch verwijderd. Premium leden kunnen daarnaast hun voordeel doen met een nieuwe kaartscan-optie. Evernote herkent een visitekaartje automatisch en zal alle informatie kopiëren en in een afzonderlijke notitie onderbrengen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om deze info te bewerken en te gebruiken in andere apps.

Documenten annoteren

Een andere functie waar Evernote-gebruikers al lang op zitten te wachten, is de mogelijkheid om documenten vanuit de app te annoteren. Nu deze optie is toegevoegd, kun je naar hartenlust lijnen en pijlen trekken over documenten, om bepaalde onderdelen uit te lichten. Premium Evernote-gebruikers kunnen vanaf nu ook pdf-bestanden op deze manier bewerken.

Tot slot verandert de update het een en ander aan de notities zelf. Je kunt nu bijvoorbeeld meerdere documenten tegelijk selecteren door het scherm even ingedrukt te houden, dubbeltikken op een notitie om direct te bewerken en de breedte aanpassen voor als je Evernote op een tablet gebruikt.  Ook maken verschillende formateer-opties de overstap van de desktopversie naar de Android-app. Genoeg te doen en ontdekken dus in deze update, die je nu gratis uit Google Play kunt vissen.

Download Evernote in Google Play (gratis)

Bron: Evernote
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu