Evernote voor Android nu met verbeterde tekstwerking, nieuwe widget en tabletondersteuning

Redactie
13 juli 2011, 14:11
1 min leestijd
Evernote voor Android nu met verbeterde tekstwerking, nieuwe widget en tabletondersteuning
Evernote voor Android nu met verbeterde tekstwerking, nieuwe widget en tabletondersteuning

Evernote heeft haar Android-app voorzien van betere tekstverwerking en de app is nu ook geoptimaliseerd voor Honeycombtablets. Ook is er nu een grotere uitvoering van de Evernote-widget waarin de meest recente aantekeningen worden weergegeven. Voor diegene die niet bekend zijn met Evernote, het is een uitgebreide online dienst waar je taken en notities kunt opslaan. Naast tekst kun je ook foto’s, audio en documenten opslaan en voorzien van tags.

Het bewerken van tekst met opmaak was al tijden een groot gemis voor de Android-app. Nu kan je als je een notitie maakt tekst ook onderstrepen en vetmaken, maar ook lijsten en checkboxes aanmaken. Ook bestaande notities met uitgebreide opmaak zoals web clips zijn nu te bewerken vanuit de app. Naast de kleine widget van Evernote is er nu een grotere widget die je in je homescreen kunt plaatsen. In de grote widget zijn je laatste aantekeningen meteen te benaderen.

Lees verder na de advertentie.

De tabletversie van Evernote heeft veel weg van de desktopversie. De interface lijkt op die van een kalender met aan de linkerzijkant een balk met snelkoppelingen naar notebooks, alle notities, tags en gedeelde notebooks. Via de balk kun je eenvoudig nieuwe notities creëren of in je bestaande notities zoeken. Als je een notitie opent komt deze rechts in een kleiner venster tevoorschijn. Het tikken van notities gaat in een minimalistisch venster met weinig opsmuk.

Evernote tabletinterface

Evernote is gratis te gebruiken, maar biedt ook betaalde abonnementen. De dienst werkt met Windows en Mac OS X, heeft apps voor bijna alle mobiele platformen en is ook via een browser te benaderen. Met name de synchronisatiemogelijkheden tussen deze verschillende maken Evernote een zeer gewilde applicatie.

Downloaden via Android Market: Evernote (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's