De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Evie Launcher: opgeruimde homescreenvervanger met slimme zoekfunctie

Thomas Haenen
5 januari 2017, 15:15
2 min leestijd
Evie Launcher: opgeruimde homescreenvervanger met slimme zoekfunctie

Van tijd tot tijd zetten we onze favoriete Android-launchers in het zonnetje. De onlangs vernieuwde Evie Launcher is één van de meest opgeruimde opties.

Eén van de voordelen van Android is de grote aanpasbaarheid. Geen fan van hoe je homescreen eruit ziet? Dan installeer je toch gewoon een launcher. Deze homescreenvervangers geven het uiterlijk van je software een volledig nieuw likje verf. Evie Launcher 2.0 is een van onze favoriete launchers, dankzij het overzichtelijke uiterlijk.

Lees verder na de advertentie.

De ontwikkelaars lanceerden vlak voor de feestdagen Evie Launcher 2.0. Met één forse update werd de launcher van flink wat nieuwe features voorzien. Met niet alleen een opgefrist design voor folders, widgets en de app drawer, maar ook nieuwe functies . Ook handig: je kunt een back-up maken van je homescreenindeling, zodat je makkelijker kunt overstappen naar een nieuw toestel.

Evie Launcher

Ook na die update staat echter één aspect centraal: Evie Launcher moet vooral overzichtelijk en opgeruimd blijven. Waar andere ontwikkelaars wel eens de neiging hebben hun launcher vol met features en flitsende knoppen te vullen, is Evie Launcher een baken van rust. Het homescreen zelf is lekker leeg, de app drawer standaard alfabetisch gesorteerd in lijst- of gridvorm. Dat overzicht van apps kun je bovendien vanuit elke app openen.

Het gebrek aan fratsen zorgt er gelijk voor dat deze launcher vloeiend werkt. Aan de achterkant valt bovendien nog genoeg aan te passen. Zo kun je vrijwel al je icoontjes aanpassen, is er ondersteuning voor docks en je kunt instellen of badges voor ongelezen meldingen bij elk icoontje getoond worden. Daarnaast zijn er gestures die het uitvoeren van veelgebruikte acties vergemakkelijken.

Leuke extra is de zoekfunctie. Daarmee kun je niet alleen apps zelf zoeken, maar ook binnen de apps. Zo kun je direct op zoek naar contacten, films, restaurants in de buurt of andere specifieke zaken.

Lees ook: de 5 beste launchers voor je Android

Evie Launcher voor Android

Evie Launcher downloaden kan via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.4 KitKat of nieuwer.

Download Evie Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu