De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Cardboard schoolreisjes-app Expeditions nu voor iedereen beschikbaar

Erwin Vogelaar
27 juni 2016, 20:38
2 min leestijd
Cardboard schoolreisjes-app Expeditions nu voor iedereen beschikbaar

Googles Cardboard-app Expeditions is nu voor iedereen verkrijgbaar in de Play Store. De focus van de app ligt op virtuele schoolreisjes voor kinderen en jij kunt de reisleider zijn.

Lees verder na de advertentie.

Expeditions

Google heeft de Google Cardboard-app Expeditions beschikbaar gesteld in de Play Store. Voorheen was de app enkel verkrijgbaar voor scholen, maar nu kan iedereen deelnemen aan de virtuele schoolreisjes. In de app kan de gebruiker een verkenner of gids worden. Verkennen kan niet zonder gids, dus er is altijd iemand nodig die de virtuele reisleider speelt. De gids en de verkenners moeten aan hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn om samen een schoolreisje te kunnen maken.

Als gids kun je kiezen waar de reis naartoe gaat. De app biedt een hoop verschillende vr-scènes aan waarvan er veel gebruik maken van Google Street View. Deze reizen gaan van de onderwaterwereld in het Caribisch gebied, naar nationale parken in de Verenigde Staten en dierentuinen. Daarnaast zijn er ook moskeeën, tv-studio’s, historische gebouwen, de maan en nog een hoop meer te bezoeken. Veel variatie dus en vooral veel mogelijkheden waarvan de meeste scholen niet eens kunnen dromen om ze te kunnen betalen. Zeker de busreisjes naar de maan zijn tegenwoordig niet te betalen. Na het kiezen van een locatie kun je als gids live gaan en vervolgens kunnen de verkenners in je buurt zich aan je reis toevoegen.

De smartphone van de gids geeft direct extra informatie voor het leiden van de expeditie. Er wordt een introductie gegeven die de gids aan de kinderen kan voorlezen (wel in het Engels) en de app stelt vragen voor. De gids kan tevens via de app specifieke locaties aanwijzen voor de verkenners terwijl zij Google Cardboard op hun neus hebben zitten.

Expeditions downloaden

Expeditions is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is maar 12MB groot, maar de losse virtuele reisjes moeten nog wel los gedownload worden. Expeditions is te gebruiken op een toestel met Android 4.4 en hoger.

Download Expeditions in Google Play (gratis)

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu