Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Externe harde schijf van Seagate krijgt eigen Android-app

Redactie
3 augustus 2011, 17:51
1 min leestijd
Externe harde schijf van Seagate krijgt eigen Android-app

De Seagate GoFlex Satellite is een externe harde schijf van 500 GB die je nu ook vanaf je Android-apparaat kan benaderen. De harde schijf heeft namelijk Wi-Fi ingebouwd, en via de Android-app kun je de opgeslagen data benaderen. Zo kun je video en muziek naar je telefoon streamen en foto’s en documenten bekijken.

De Seagate externe harde schijf heeft een ingebouwde batterij, zodat je onderweg niet eerst een stopcontact hoeft te zoeken om je content te benaderen. De stand-by tijd is 25 uur en de schijf kan zo’n 5 uur video streamen voordat deze weer moet worden opgeladen. De GoFlex Satellite kan ook naar meerdere apparaten tegelijk streamen, dus je kunt een film bekijken op je tablet terwijl je ondertussen een foto opent op je telefoon. Het bewerken van documenten op de harde schijf is niet mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

De GoFlex Satellite kost zo’n 200 dollar en is al een tijdje in de Verenigde Staten te koop. De schijf had al een eigen iPhone-applicatie, en is ook via een mobiele website te benaderen. Of de harde schijf in Nederland verkocht gaat worden is nog niet duidelijk. De app is in ieder geval gratis te downloaden in de Android Market. Wel is minimaal Android 2.2 Froyo vereist.

Downloaden via Android Market: Seagate GoFlex Media™ app (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu