De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

ExtraI: staat het verkeerslicht op rood of op groen?

Redactie
10 november 2010, 19:29
1 min leestijd
ExtraI: staat het verkeerslicht op rood of op groen?
rood

Blinden en slechtzienden hebben vaak grote moeite om te achterhalen of het verkeerslicht op rood of groen staat. Sommige verkeerslichten maken gebruik van een tikker om te laten weten wanneer mensen hun weg mogen vervolgen, maar op veel kruispunten ontbreekt enige vorm van ondersteuning voor blinden en slechtzienden. Gelukkig is er vanaf nu een applicatie om snel te weten te komen of het stoplicht op rood of op groen staat. ExtraI gebruikt de camera om de omgeving te scannen op verkeerslichten. ExtraI is niet alleen een ideaal hulpmiddel voor mensen met een beperkt zicht, maar ook voor automobilisten die geen zin hebben om op het groene licht te ‘wachten’.

Danzij ExtraI (je spreekt het uit als ‘extra eye’ oftewel ‘extra oog’) hoef je nooit meer te wachten op een verkeerslicht. Sta je stil voor een verkeerslicht? Lees een krantje of doe een cd in de cd-speler. ExtraI waarschuwt je automatisch wanneer je door mag rijden.

Lees verder na de advertentie.

Het gebruik van deze applicatie is op eigen risico. Zorg ervoor dat de cameralens vrij is, dat de volume van je telefoon aanstaat en dat je het goede verkeerslicht scant, anders kunnen er problemen ontstaan.

Hieronder een filmpje van hoe de applicatie werkt. Onder het filmpje staat een QR-code. Scan deze code en je kunt de applicatie aanschaffen voor circa drie euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu