De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

F-Secure Freedome: veilig mobiel internetten via openbare wifi-hotspots

Gijs Ettes
25 maart 2014, 13:53
1 min leestijd
F-Secure Freedome: veilig mobiel internetten via openbare wifi-hotspots
F-Secure Freedome android

Antivirusbedrijf F-Secure heeft Freedome gelanceerd, een nieuwe Android VPN waarmee gebruikers veiliger over het web kunnen surfen, bijvoorbeeld wanneer ze gebruikmaken van openbare wifi-hotspots. Wanneer je de VPN-app start, wordt je bestaande verbinding (beter) versleuteld zodat je inlog- en privégegevens niet onderschept kunnen worden. Freedome verzamelt geen persoonlijke data, vereist geen registratie en houdt gebruikers anoniem, zelfs voor F-Secure.

Wanneer je F-Secure Freedome start, krijg je eerst uitleg over de werking van de VPN-app. Ook heeft Freedome permissie nodig om een VPN-verbinding op te zetten om je mobiele internetverkeer te versleutelen. Pictogrammen linksboven in de statusbalk geven vervolgens aan dat je veilig kunt surfen. Automatisch wordt er een virtuele locatie aangemaakt, zodat je anoniem bent en bijvoorbeeld gebruik kunt maken van je favoriete streaming services (denk aan Netflix) in het buitenland. Door over te schakelen van ‘Automatic’ naar ‘Manual’ kun je zelf een locatie kiezen.

Lees verder na de advertentie.

VPN-app voor Android

Centraal in F-Secure Freedome staat een grote witte bol die weergeeft of de bescherming is ingeschakeld of niet. De schillen eronder tonen hoeveel internetverkeer, trackingpogingen, virussen en schadelijke sites zijn geblokkeerd. De schillen erboven laten je de verschillende beveiligingen aan- en uitzetten.

Tijdens het surfen merk je overigens niet dat F-Secure Freedome is ingeschakeld. Er is alleen een icoontje bovenin beeld dat je erop attendeert dat er een VPN-verbinding is gemaakt. De app is 7 dagen gratis uit te proberen; daarna geldt er een maand- of jaarabonnement van respectievelijk 4,49 euro en 26,99 euro. Freedome vereist Android 4.0.3 of hoger en tenminste 5,4MB aan vrije opslagruimte.

Download: F-Secure Freedome VPN (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu