De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Twitters nieuwe Android-app Fabric is voor app-makers

Erwin Vogelaar
24 februari 2016, 9:17
2 min leestijd
Twitters nieuwe Android-app Fabric is voor app-makers

Twitter heeft een nieuwe Android-app gelanceerd speciaal voor ontwikkelaars. De app houdt alle problemen met je eigen app in de gaten.

Lees verder na de advertentie.

Dit  kun je met de app

Twitter heeft een nieuwe app gelanceerd, maar niet voor iedereen. De app Fabric is speciaal bedoeld voor app-makers om alle problemen en statistieken van hun eigen app in de gaten te houden. Fabric is gemaakt rond Crashlytics, een tool van Twitter om problemen met apps te ontdekken. De applicatie gebruikt allerlei plugins om automatisch projecten te vinden in je IDE. Fabric was eerder al verkrijgbaar op desktopcomputers via de officiële website, maar nu dus ook voor Android.

Fabric

De nieuwe Twitter-app geeft de gebruiker beeld in de stabiliteit van een gemaakte app en stuurt een berichtje als er iets mis gaat. Hierbij krijg je ook nuttige informatie, zoals hoeveel gebruikers last hebben van hetzelfde probleem. De makers van Fabric willen dat je precies weet wat er aan de hand is voordat je je computer opent om er aan te werken. Je kunt ervoor kiezen om alle berichten te ontvangen, of alleen als er kritieke problemen zijn met je app.

Daarnaast is Fabric ook gewoon een app om de statistieken van je eigen app bij te houden. Zo is makkelijk te zien hoeveel actieve gebruikers je hebt en kun je zelfs de huidige actieve gebruikers in real time in de gaten houden. Hoewel de app dus niet voor iedereen is, kan het een handige tool zijn voor app-makers die graag constant op de hoogte willen zijn  over hun app. Twitter stelt dat apps als Tinder, CNN, Plants Vs Zombies 2, Starbucks en anderen als van de dienst gebruikmaken.

Fabric downloaden

De app is via onderstaande link gratis te downloaden.  Hij  vraagt om 4MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 5.0 nodig om te app te kunnen draaien.

Download Fabric in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu