FaceApp voorziet elk gezicht van een glimlach met neuraal netwerk

Thomas Haenen
15 februari 2017, 19:11
2 min leestijd
FaceApp voorziet elk gezicht van een glimlach met neuraal netwerk

Heb je een familiefoto geschoten maar heeft oma vergeten te glimlachen? Met FaceApp kun je gezichtsuitdrukkingen aanpassen, of een gezicht ouder laten lijken.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt FaceApp

De Play Store barst van de apps die filters toepassen op je gezicht, maar vaak gaan de aanpassingen niet verder dan kleurtjes en maskers. FaceApp gaat daarom een stapje verder. Deze app kan een boos gezicht in een glimlach veranderen of een jong gezicht jaren ouder maken. Of verander je geslacht en kapsel.

Eerlijk is eerlijk: de app is verre van perfect. Zo moet je goed poseren om je gezicht duidelijk in beeld te brengen. Is dat niet het geval, dan plakt de app de neppe glimlach bijvoorbeeld net iets te ver naar links en ziet het geheel er behoorlijk onnatuurlijk uit. Ook voert de app aardig wat compressie door op je foto’s, waardoor ze er een stukje korreliger uitzien.

Om de aangepaste gezichten mogelijk te maken gebruikt FaceApp zogenaamde neurale netwerken. Een afbeelding die je in FaceApp opent wordt doorgestuurd naar de servers van het bedrijf. Aanpassingen die je maakt worden vervolgens in de cloud doorgevoerd. Prisma, een andere populaire foto-app, zette vorig jaar ook al deze techniek in voor het toepassen van unieke filters.

Met een neuraal netwerk kunnen apps veel geavanceerdere aanpassingen maken aan je foto’s, omdat servers veel meer rekenkracht hebben dan je smartphones. Bovendien wordt de techniek naar verloop van tijd slimmer en dus sneller. Prisma had oorspronkelijk tot wel een minuut nodig om aanpassingen aan een foto te maken. Die wachttijd liep al snel terug doordat de achterliggende software patronen ontdekte waardoor wijzigingen sneller toegepast konden worden.

FaceApp voor Android downloaden

Facebook kun je gratis downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app werkt op elk toestel met Android 4.4 KitKat of nieuwer.

Download FaceApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu