Facebook verhelpt accuproblemen in eigen apps

Rick van der Veer
11 januari 2017, 16:45
1 min leestijd
Facebook verhelpt accuproblemen in eigen apps

Facebook heeft een probleem in zijn servers verholpen waardoor de Facebook– en Messenger-apps enorm veel stroom verbruikten. Vooral gisteren meldden veel gebruikers last te hebben van de Facebook accuproblemen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook accuproblemen

David Marcus, de vice-president van de Messenger-divisie, zei op Twitter tegen een getroffen gebruiker dat het accuprobleem aan de serverzijde gevonden en verholpen was. Door de twee apps te sluiten en weer op te starten, zakt het accuverbruik van de apps weer naar hun normale niveau.

Vooral via Twitter regende het klachten over Facebook en het accugebruik van de apps. In sommige gevallen gebruikte de apps 15 procent accucapaciteit over een hele dag, maar in enkele gevallen trokken Facebook en Messenger 90 procent van de accu leeg in enkele uren. Ook waren er meldingen van toestellen die heet werden doordat de apps allerlei activiteiten op de achtergrond uitvoerden. Vooral Android-gebruikers leken getroffen door het probleem, al is het niet bevestigd of de accubug ook andere platforms getroffen heeft.

Sinds de update lijkt het accuverbruik van beide apps weer gestabiliseerd te zijn. Reacties op Twitter lijken dit te bevestigen, ook uit onze eigen tests blijkt dat de apps zich weer normaal gedragen. Op een Galaxy S7 Edge verbruikten beide apps gisteren ongeveer 15 procent accuspanning, terwijl de Facebook-apps vandaag niet eens in het overzicht verschijnen.

Facebook voor Android downloaden

Facebook is gratis te downloaden via onderstaande link uit de Play Store. Als je de nieuwste functies van de app als eerste wil uitproberen, kun je je ook aanmelden als bètatester via deze pagina. De app werkt op vrijwel iedere Android-smartphone.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu