De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo krijg je de snellere officiële Facebook-app met het nieuwe design

Redactie
5 april 2014, 15:18
2 min leestijd
Zo krijg je de snellere officiële Facebook-app met het nieuwe design
facebook alpha

Het nieuwe design van Facebook verschijnt al langer bij gebruikers van de alpha-app en sommige bètatesters. Maar het lijkt erop dat Facebook zijn nieuwe design voor de Android-app nu ook daadwerkelijk aan het uitrollen is naar alle alpha-gebruikers in plaats van de kleine groep.

De Facebook Android-app krijgt al langer kritiek te verduren over zowel het design als de prestaties van de app. De Android-app slurpt je batterij leeg, is veelal vrij traag en en oogt niet fijn binnen het Holo-design van Android. Daarom heeft Facebook besloten het roer om te gooien en met een nieuw ‘flat design’ te komen dat meer aansluit bij de nieuwe Android-versies, en die ook nog eens sneller werkt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Alpha

Hetgeen dat direct opvalt, is de nieuwe bovenste balk. Deze wordt vervangen door een rustige blauwe balk met een icoon voor zoekopdrachten en je huidige chatlijst. Aan de onderzijde zijn opnieuw rustige iconen te vinden die je naar verschillende secties van de app brengen, respectievelijk het nieuwsoverzicht, je vriendschapsverzoeken, berichten, notificaties en instellingen. Het hamburger-menu dat je vanaf de linkerkant in beeld kon swipen, is verdwenen.

Ook werkt de nieuwe Facebook alpha-app een stuk sneller en soepeler. Mogelijk komt dit omdat Facebook de Android-app redelijk heeft uitgekleed: het design oogt simpeler en de werking van de app wekt hetzelfde idee op. Maar hoe moet je de Facebook alpha-app precies installeren? We vertellen het je hieronder.

Download

Om de Facebook alpha-app te downloaden, moet je eerst lid worden van deze Google-groep. Vervolgens volg je deze link om tester te worden. Je kunt dan naar de Googel Play-app op je telefoon op tablet gaan, op Facebook drukken en deze bijwerken of opnieuw installeren (verwijderen en installeren).

De eerste keer dat je de Facebook alpha-app opstart, is het mogelijk dat je nog niet direct het nieuwe desgin te zien krijgt. Wij sloten de app na de eerste keer opstarten direct af, startten ‘m toen opnieuw op en het nieuwe design was geactiveerd.

Download: Facebook (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu