De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Facebook Android-app krijgt compleet nieuw design

Redactie
8 december 2011, 12:01
1 min leestijd
Facebook Android-app krijgt compleet nieuw design
Facebook Android-app krijgt compleet nieuw design

De Android-app van Facebook is flink onder handen genomen. Het design was wat verouderd en nu is besloten dit drastisch aan te passen. Zo zijn berichten en notificaties naar de bovenkant van het scherm verplaatst en zijn deze nu overal gemakkelijk te bereiken. Daarnaast is ook de menu-structuur flink gewijzigd en doet deze veel denken aan de Facebook iPhone-app. Dit menu is nu links geplaatst zodat je snel je nieuwsfeed en berichten kunt bekijken en apps kunt openen. Ook is het gemakkelijker geworden om foto’s te delen.

De gehele interface moet het gemakkelijker maken om berichten te posten en nieuws tot je te nemen. Doordat notificaties steeds bovenin worden geplaatst kun je sneller reageren op berichten van vrienden. Dit is een welkome verbetering waardoor het gebruik van de app een stukje aangenamer wordt. Zelf geeft Facebook aan dat foto’s en albums twee keer zo vlug moeten laden zoals de vorige versie van de app maar dat lijkt niet helemaal het geval te zijn in de praktijk.

Lees verder na de advertentie.

Facebook voor Android is gratis te downloaden in de Android Market. Om van de app gebruik te maken heb je minimaal Android 1.5 of hoger nodig. Als je vaak van Facebook Chat gebruik maakt kan je ook de losse Facebook Messenger Android-app downloaden.

Downloaden via Android Market: Facebook (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu