De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook-app mateloos populair: 1 miljard mobiele gebruikers

Gijs Ettes
26 maart 2014, 9:30
1 min leestijd
Facebook-app mateloos populair: 1 miljard mobiele gebruikers
Facebook Android

Het aantal mobiele gebruikers van Facebook blijft groeien, zo heeft het sociale netwerk bekendgemaakt in een vraaggesprek met investeerders, dat naar aanleiding van de overname van de virtual realitybril Oculus Rift werd gehouden. Inmiddels zijn er wereldwijd 1 miljard mensen die Facebook via een smartphone of tablet benaderen. In het derde kwartaal bezochten nog 945 miljoen gebruikers het sociale netwerk via de Facebook-app. In totaal heeft Facebook nu 1,23 miljard gebruikers die maandelijks actief zijn.

Ook het actieve gebruik van Instagram is sinds het derde kwartaal van 2013 gestegen. In september vorig jaar waren dat er nog 150 miljoen en inmiddels staat de teller op 200 miljoen actieve gebruikers. Het zijn indrukwekkende cijfers die erop wijzen dat het met Facebook voorlopig nog niet gedaan is.

Lees verder na de advertentie.

De Android-app van Facebook is één van de meest populaire apps binnen Googles mobiele besturingssysteem. Geen wonder: de sociale netwerksite is met afstand het grootste platform waar mensen een profiel hebben en met elkaar communiceren. In het artikel Facebook Android-app: tips en alles wat je moet weten nemen we de applicatie uitgebreid onder de loep en laten we je zien hoe je deze optimaal benut.

Daarnaast leggen we alle ins-and-outs van de Instagram Android-app uit, met enkele handige tips en tricks. Instagram is eveneens mateloos populair en werd in 2012 voor een miljard dollar overgenomen.

Download: Facebook (gratis)

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu