‘Facebook-app voor Android krijgt platter design’

De Facebook-app voor Android krijgt mogelijk op korte termijn een ietwat aangepast design dat platter oogt en is voorzien van ronde icoontjes. Verscheidene gebruikers melden dat de app een aangepaste look heeft gekregen.

Aangepast design

De laatste officiële update van de Facebook-app voor Android dateert van 9 december. Die voegde onder meer de mogelijkheid toe om tags te verwijderen en berichtmeldingen in en uit te schakelen. Het ontwerp van de app oogt helaas nog steeds wat gedateerd, zeker als je gebruikmaakt van Android 5.0. Het lijkt er echter op dat Facebook zijn Android-app op korte termijn bijwerkt, zodat deze beter past in het Material Design van Android Lollipop. Hoe het lichte redesign eruitziet, kun je in onderstaand filmpje bekijken.

Op dit moment is er helaas nog geen apk-bestand beschikbaar om handmatig de app te downloaden en installeren. We zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat we met de aangepaste Facebook-app aan de slag kunnen. De huidige versie (25.0.0.0.13) is via onderstaande link te downloaden en ongeveer 28MB groot.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download Facebook in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Facebook

Facebook is van oudsher één van de Android-apps die het meeste energie verbruikt. Merk je dat de app ook bij jou je accu leegtrekt, check dan onze 4 tips om het Facebook accuverbruik binnen de perken te houden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.