Facebook brengt Facebook Messenger uit

Redactie
10 augustus 2011, 10:39
1 min leestijd
Facebook brengt Facebook Messenger uit

Facebook brengt Facebook Messenger uitFacebook heeft een berichtenapplicatie uitgebracht genaamd Facebook Messenger. Met de app kun je tekstberichten sturen naar andere Facebook-gebruikers, maar ook met diegenen die in je adresboek die niet gebruiken maken van de sociale netwerksite. Facebook Messenger heeft veel weg van Whatsapp, zo is het ook mogelijk om foto’s en je locatie te versturen en groepsgesprekken te voeren met meerdere personen tegelijk.

Het sturen van berichten naar personen die niet in je contactenlijst staan verloopt via sms, maar dat is ook uit te zetten. Via Facebook Messenger kun je ook je locatie versturen. Ook zijn er veel mute-functies ingebouwd. Zo kun je tijdelijk alle notificaties op stil zetten, of losse gebruikers muten. Naar alle waarschijnlijk zal het op korte termijn ook mogelijk worden om te gaan videobellen met de app, aangezien hier aanwijzingen voor zijn gevonden in de broncode.

Met de introductie van Facebook Messenger loopt de strijd tussen Facebook en Google nog feller op. Met de succesvolle start van Google+ probeert Facebook er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat gebruikers niet overstappen naar de concurrent. De laatste tijd wordt veel geinvesteerd in het beter beheren van berichten. Zo lanceerde Facebook eerder dit jaar een gemeenschappelijke inbox waar naast normale berichten en chat ook een e-mailadres aan gekoppeld is.

Facebook Messenger is tegelijkertijd uitgebracht voor de iPhone en Android. Dat is enigzins opvallend, aangezien iOS meestal de voorkeur heeft bij Facebook voor het uitbrengen van nieuwe functionaliteit. De app is nu al te downloaden in de Amerikaanse Android Market, maar nog niet in de Nederlandse.

Downloaden via Android Market: Facebook Messenger (gratis, alleen Amerikaanse Android Market)

Lees verder na de advertentie.

Categorie: Communicatie
Spotlights: Facebook, WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Adventskalender