‘Facebook-app krijgt ingebouwde browser’

Gijs Ettes
20 augustus 2014, 13:23
1 min leestijd
‘Facebook-app krijgt ingebouwde browser’
Facebook-browser

Facebook test regelmatig nieuwe features voor zijn Android-app en het lijkt erop dat deze binnenkort misschien een ingebouwde browser krijgt. Een Duitse gebruiker meldt dat hij sinds de laatste update van de Facebook-app de mogelijkheid heeft om links die worden gedeeld op de tijdslijn te openen binnen de app zelf. Doorgaans is het zo dat een externe browser als Chrome wordt geopend zodra je een bericht  met een link aanklikt.

De Facebook-browser bevat knoppen om naar de volgende of vorige pagina te navigeren en een website te delen via een Facebook-post. Verder is hij vrij simplistisch: je kunt links kopiëren  en opslaan, maar bijvoorbeeld niet een pagina doorzoeken op trefwoorden. Ook kun je niet gebruikmaken van tabbladen.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Facebook-browser

Dat de Facebook-app een ingebouwde browser krijgt, lijkt een logische stap. Het sociale netwerk wil immers dat je zoveel mogelijk tijd doorbrengt op Facebook en  de mobiele  app. Een Facebook-browser kan ervoor zorgen dat gebruikers langere tijd binnen de app blijven en deze minder snel afsluiten.

Anderzijds heb je om gebruik te maken van de chatfunctie van Facebook sinds kort de Messenger-app nodig. Deze werkt volgens Facebook zo’n 20 procent sneller en heeft meer functies, waaronder het versturen van video`s en het nemen van selfies binnen de app.

De Facebook-app zelf biedt sinds de laatste update een verbeterde zoekfunctie en de mogelijkheid om snel te wisselen tussen de verschillende onderdelen op Facebook middels veegbewegingen. Je downloadt de app gratis via onderstaande link.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu