De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo schakel je de chatfunctie van de Facebook-app weer in

Redactie
15 november 2014, 15:16
1 min leestijd
Zo schakel je de chatfunctie van de Facebook-app weer in

Ben jij het zat om verplicht Messenger te gebruiken om met andere Facebook-gebruikers te chatten? Zo krijg je Facebook Chat weer in de officiële app.

Lees verder na de advertentie.

Nadat het sociale netwerk gebruikers verplichtte om Messenger te gebruiken, kreeg Facebook veel kritiek te verduren. Toch staat Messenger al wekenlang in de toplijsten van Google Play. Android-gebruikers downloaden (en gebruiken) de app dus wel.

Degenen die hun oude vertrouwde chatsectie in de hoofd-app van Facebook weer terug willen krijgen, hebben vanaf nu de mogelijkheid om Facebook Chat Re-Enabler te downloaden.

Facebook Chat in app terug

facebookchat

Facebook Chat Re-Enabler is ontwikkeld door een Android-gebruiker die het ook zat was om Messenger te gebruiken. De app is gemaakt op basis van de code uit de vorige Facebook-apps, waarin de chatfunctie nog beschikbaar was. Hierdoor verbruikt Facebook Chat Re-Enabler volgens de ontwikkelaar niet meer energie of werkgeheugen dan de oude Facebook-app.

Facebook Chat Re-Enabler werkt met de laatste Facebook-versie die op dit moment in Google Play te downloaden is. Als je de Facebook-app updatet zonder dat je een nieuwe versie van Facebook Chat Re-Enabler hebt gedownload, kan het zijn dat de functie niet meer werkt. Om Facebook Chat in app te houden, is het dus verstandig om even niet up te dagen voordat de ontwikkelaar heeft aangegeven dat het oké is.

Als laatste is het mogelijk dat Facebook Chat Re-Enabler als de Messenger-app door Google Play wordt herkend. Mocht Googles app-winkel vragen om Messenger dan up te daten, doe dit dan niet. Hiermee wordt Facebook Chat Re-Enabler overschreven voor Messenger, en ben je weer je chatfunctie uit de hoofd-app kwijt.

Laatste Facebook-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu