De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Facebook wil gebruikers dwingen om Messenger-app te gebruiken’

Redactie
10 april 2014, 18:01
1 min leestijd
‘Facebook wil gebruikers dwingen om Messenger-app te gebruiken’
Facebook chat

Facebook (lees ook ons uitgebreide Facebook Android-artikel met handige tips) wil de chat-functie in zijn officiële app gaan blokkeren. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Gebruikers die voortaan van de Facebook chat-functie gebruik willen maken, moeten de Messenger-app van het sociale netwerk installeren.

Eerder zei Facebook-ceo Mark Zuckerberg dat het sociale netwerk al langer plannen heeft om chat van Facebook te scheiden, waardoor Facebook Messenger een zelfstandige dienst wordt. Een ietwat vreemde actie: Facebook heeft immers ook WhatsApp overgenomen, dat eveneens een zelfstandige berichtendienst is.

Lees verder na de advertentie.

Facebook chat: hoe nu?

Facebook is inmiddels enkele Europese gebruikers aan het waarschuwen dat zij binnenkort niet meer via de officiële app kunnen chatten. Het tabblad waar je chats te zien zijn, wordt geblokkeerd en er staat een melding dat je Facebook Messenger moet installeren. In de huidige versie van zowel de Android, iOS als Windows Phone-app is het nog mogelijk om via de app te chatten.

facebookmessenger

Het lijkt erop dat Facebook deze verandering langzaam uitrolt naar gebruikers. Media melden dat gebruikers die nu nog chatten middels de officiële app spoedig eenzelfde melding zullen ontvangen. Facebook zou de chatfunctie  sloom en ondergesneeuwd vinden.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu