Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

City Guides: Zo gaat Facebook je helpen steden te ontdekken

Rick van der Veer
3 maart 2017, 15:35
2 min leestijd
City Guides: Zo gaat Facebook je helpen steden te ontdekken

Facebook werkt aan een functie die de app in een volwaardige reisgids verandert. Met Facebook City Guides krijg je straks allerlei informatie over een stad als je er nog nooit geweest bent.

Lees verder na de advertentie.

Facebook City Guides

Facebook City Guides is er op gericht om je te helpen met het ontdekken van een stad. De app biedt niet alleen suggesties voor toeristische plekken om te bezoeken, maar laat ook zien waar je vrienden geweest zijn. Ook toont de app je evenementen waar je vrienden naartoe gaan tijdens je verblijf zodat je kunt afspreken om er samen heen te gaan.

Facebook gebruikt voor zijn suggesties niet alleen data van jouw netwerk. Ook mensen die de City Guides-functie helemaal niet gebruiken dragen er aan bij met hun gegevens. Op deze manier kan Facebook je bijvoorbeeld laten zien naar welke restaurants of cafés bewoners van de stad met vergelijkbare interesses gaan.

Op onderstaande screenshots zie je hoe City Guides er op de iOS-versie van Facebook uitziet. De Android-versie gaat er nagenoeg hetzelfde uitzien: Facebook heeft zijn apps voor beide platformen min of meer gelijkgetrokken.

Om automatisch te kunnen bepalen voor welke stad de app je suggesties moet geven gebruikt Facebook de locatiepermissie van Android. Je moet de app dus toegang geven tot je locatie als je wil dat City Guides automatisch werkt voor waar jij bent. Je kunt ook handmatig een stad opzoeken, zodat je van tevoren kunt plannen waar je naartoe wil.

De functie werd vorig jaar al door een beperkte groep gebruikers opgemerkt. Zoals wel vaker rolt Facebook de functie geleidelijk aan uit naar alle gebruikers, al is het nog onbekend of City Guides nog in de testfase zit. Een selecte groep gebruikers kan er in ieder geval al gebruik van maken. Waneer City Guides voor iedereen uitgerold wordt is nog niet bekend.

Facebook downloaden

De Facebook-app is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. De app staat ook op veel Android-smartphones al voorgeïnstalleerd, dus in veel gevallen hoef je hem niet meer los te installeren. De app werkt op vrijwel iedere versie van Android.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Bron: TheNextWeb
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu