Nieuw en sneller Facebook-design wordt naar iedereen uitgerold

facebook-designFacebook is begonnen met de uitrol van zijn nieuwe design voor Android. De nieuwe app-interface leunt flink op het flat design dat met iOS 7 is geïntroduceerd. Het hamburger-menu en alle schaduwen rondom interface-elementen zijn verdwenen waardoor de app strakker en minimalistischer oogt.

Naast het nieuwe design werkt de Facebook Android-app ook nog eens sneller en soepeler. Reden genoeg om snel te updaten dus!

Facebook-design

Hetgeen dat direct opvalt, is de nieuwe bovenste balk. Deze wordt vervangen door een rustige blauwe balk met een icoon voor zoekopdrachten en je huidige chatlijst. Aan de onderzijde zijn opnieuw rustige iconen te vinden die je naar verschillende secties van de app brengen, respectievelijk het nieuwsoverzicht, je vriendschapsverzoeken, berichten, notificaties en instellingen.

Bij deze secties zijn voortaan rode bolletjes te vinden die een indicatie geven van het aantal ongelezen posts of berichten. Zo zie je in één oogopslag of je iets hebt gemist. Verder heeft Facebook drie blauwe knoppen aan de onderzijde toegevoegd waarmee gebruikers snel een status-update of foto kunnen plaatsen of bij een locatie kunnen inchecken. Simpel en snel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download

Het is mogelijk dat de update nog niet voor iedereen verschijnt. Facebook rolt zijn nieuwe design gefaseerd naar alle gebruikers uit.

Download: Facebook (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.