‘Facebook wil WhatsApp overnemen’

Redactie
3 december 2012, 11:03
1 min leestijd

Facebook wil WhatsApp gaan overnemen om zich meer te focussen op de mobiele markt. Dat melden anonieme bronnen tegen het doorgaans goed geïnformeerde TechChrunch. Details en een eventuele prijs worden niet genoemd, maar Facebook zou al wel in gesprek zijn met de online berichtendienst. Mark Zuckerberg, directeur van Facebook, beweerde al eerder dat de toekomst van internet en social media bij mobiele toestellen als smartphones en tablets ligt. Met de overname van WhatsApp probeert hij die trendverandering voor te zijn.

WhatsApp zou voor Facebook een nieuwe bron van inkomsten kunnen vormen. De advertenties van Facebooks website leveren steeds minder op omdat het verkeer zich naar de mobiele markt verschuift. Facebook heeft enkel een succesvolle app, maar hun eigen mobiele berichtendienst Facebook Messenger wil nog steeds niet echt vlotten. Door de overname van WhatsApp zou Facebook plotseling een zeer groot marktaandeel hebben op zowel iOS, Android, Windows Phone, Symbian, Nokia S40 en BlackBerry, en hun inkomsten via mobiele toestellen kunnen verhogen. WhatsApp meldde vorig jaar dat het bedrijf dagelijks één miljard berichten verwerkte.

Lees verder na de advertentie.

Al eerder werd bekend dat WhatsApp Android-gebruikers één dollar per jaar wil gaan laten betalen om van de berichtendienst gebruik te maken.

Facebook en WhatsApp hebben beide nog niet op het nieuws gereageerd.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu