De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Facebook lanceert Gaming-app: 4 dingen die je moet weten

Michel van 't Klaphek
20 april 2020, 12:03
2 min leestijd
Facebook lanceert Gaming-app: 4 dingen die je moet weten

Facebook Gaming is officieel gelanceerd voor Android. Met deze app kijk je naar livestreams van bekende gamers. Ook kun je zelf een uitzending starten. Dit moet je weten over Facebook’s nieuwe Twitch-concurrent.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Gaming: 4 kenmerken om je op weg te helpen

Eigenlijk zou Facebook Gaming pas in juni worden aangekondigd, maar omdat veel mensen nu thuiszitten heeft men het gamingplatform nu al uitgebracht. Facebook’s dienst gaat de strijd aan met onder meer Twitch. Dit moet je weten.

1. Wat is Facebook Gaming?

Facebook Gaming is een sociale gaming-app en gaat de concurrentie aan met bijvoorbeeld Twitch. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar gameplay-streams van anderen. Dit is een uitzending waarin iemand een game speelt en ondertussen commentaar levert en interactie onderhoudt met de kijkers. Facebook heeft enkele professionele streamers onder contract die hier exclusief gaan uitzenden.

facebook gaming screens

2. Hoe werkt het?

Facebook Gaming heeft naast een browserversie ook een Android-app. Deze applicatie werkt in grote lijnen hetzelfde als de computerversie. Onderaan de app zie je vier tabbladen. In het eerste venster zie je een grote knop rechtsonder om live gameplay uit te zenden. Het venster daarnaast is voor het zelf spelen van games en het derde tabblad gebruik je om naar streams van anderen te kijken.

Facebook Gaming helpt je op weg door enkele streams aan te bevelen. Ben je fan van iemand? Dan is het mogelijk om diegene te volgen zodat je op de hoogte blijft van nieuwe streams. Op eenzelfde manier kun je je favoriete games volgen en lid worden van groepen. Deze gemeenschappen focussen zich bijvoorbeeld op het spelen van een bepaalde game. Het laatste tabblad gebruik je om met anderen te chatten.

3. Kan ik ook zelf gamen?

Ja, dat kan. Facebook Gaming is naast een plek om naar gameplay te kijken ook een app waarmee je zelf kunt spelen. Het aanbod bestaat vooral uit ietwat simpele games, zoals Draw Climber en Everwing. Deze spelletjes zijn gratis. Vanuit de app tik je op het spelletje dat je wil spelen, waarna de game vrijwel direct opstart.

4. Kan ik zelf games streamen?

Jazeker. Facebook Gaming werkt in basis hetzelfde als andere gameplatformen zoals YouTube en Twitch. Je kunt dus relatief simpel zelf een livestream opzetten en proberen een publiek op te bouwen.

Tijdens het streamen kun je interactie hebben met je publiek, bijvoorbeeld door op vragen uit de chat te reageren. Enkele populaire games om te streamen zijn bijvoorbeeld PUBG Mobile, Mobile Legends en Minecraft. Op de creator-site staat aangegeven hoe je precies kunt beginnen met streamen.

→ Download Facebook Gaming in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu