Zo kun je hd-video’s naar Facebook uploaden

Erwin Vogelaar
10 december 2016, 18:58
2 min leestijd
Zo kun je hd-video’s naar Facebook uploaden

Stilletjes heeft Facebook hd-video uploaden toegevoegd aan de Android-app. Je moet de functie wel eerst even inschakelen. Lees verder om te zien hoe dit moet.

Lees verder na de advertentie.

Facebook hd-video

Het gebeurt wel eens dat Facebook stilletjes nieuwe functies naar de Android-app uitrolt. Deze keer is het de beurt aan een optie om hd-video’s te uploaden. Het werd wel eens tijd, want de iOS-app heeft deze mogelijkheid al jaren. Je moet de functie wel eerst even inschakelen in het instellingenmenu van de app. Hiervoor druk je op het hamburgericoontje rechtsboven en scroll je naar beneden voor ‘Appinstellingen’. Druk hierop en je kunt een schakelaar vinden voor ‘Video’s uploaden in HD’. Zet deze schakelaar om, om je video’s voortaan in hoge kwaliteit te uploaden naar het sociale netwerk.

facebook hd-video

Bovenstaande functie lijkt nu wereldwijd uitgerold te zijn. Vind je de schakelaar nog niet in het menu, dan moet je nog eventjes geduld hebben. Tevens lijkt Facebook nog meer functies in de app te testen die op kleinere schaal uitgerold worden. Onder andere een picture-in-picture-modus om een video te kunnen kijken terwijl je verder de app blijft gebruiken. Ook lijkt Facebook de mogelijkheid te testen om video’s te downloaden om deze later te bekijken. Net zoals Netflix je nu series en films laat downloaden om bijvoorbeeld in de trein te bingen.

Ook test Facebook de optie om de resolutie van de video die je kijkt te kiezen. Op dit moment kun je enkel wisselen tussen hd of sd, maar net als YouTube zal er een lijstje gegeven worden met de verschillende resoluties.

Facebook downloaden

De nieuwste versie van Facebook kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Wil je nieuwe functies als eerste krijgen, dan kun je ook bètatester worden. Dit doe je door je op deze pagina in te schrijven.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu