Facebook Home al half miljoen keer gedownload

Redactie
22 april 2013, 10:59
1 min leestijd
Facebook Home al half miljoen keer gedownload
facebook-home

Er is veel belangstelling voor Facebook Home. In negen dagen tijd is de app al 500.000 keer gedownload, ondanks het feit dat Facebook Home maar op een beperkt aantal toestellen werkt. Home is Facebook’s skin voor Android, waardoor de sociale netwerkfuncties centraal komen te staan. Facebook Home wordt standaard geleverd op de HTC First, maar is sinds 12 april ook via de Google Play Store te downloaden. Het werkt alleen als je een HTC First, HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S III of Note II hebt en in de VS woont. Via een truc kun je Facebook Home ook op Nederlandse toestellen installeren. Er zijn plannen om Facebook Home ook breder beschikbaar te stellen, maar concrete plannen daarvoor zijn nog niet aangekondigd. De plotselinge populariteit is lastig te vergelijken met andere apps in Google Play, maar er zou mee kunnen spelen dat mensen gewoon benieuwd zijn hoe het werkt.

Facebook kiest bij Facebook Home voor de slogan ‘mensen, geen apps’. Op de schermen staat dan ook de interactie met andere mensen centraal en niet een opeenstapeling van appicoontjes. Het levert gemak voor mensen die de hele dag op Facebook rondhangen. Ook de nieuwe functie Chat Heads, waarmee je makkelijker in contact blijft met naaste vrienden, wordt in de eerste reviews geprezen. Minpuntje: geen ondersteuning voor mappen en widgets. Het wachten is op het antwoord van Google om Android socialer te maken.

Lees verder na de advertentie.

Alles uit Facebook halen?

Check dan onze grote special over Facebook Android, met allemaal tips en alles wat je moet weten over de app. Of lees onze laatste nieuwsberichten over Facebook.

Downloaden: Facebook Home

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu